Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Maleficent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
09 Eylül 2015
Bulunduğu yer
istanbul
Mesajlar
1.752
Seslenildi
230 Mesaj
Etiketlendi
74 Konu
Ruh Hali
Melekgibi

Standart Kahvaltı etmemek obeziteye yol açıyor

30 Aralık 2015
1

Diyetisyen İpek Ağaca gün içerisinde daha aktif ve canlı olmak ve tabi ki daha sağlıklı ve formda kalmak için güne kahvaltı ile başlanması gerektiğini belirtti.


Gün boyu yüksek performansta çalışmak derslerdeki konsantrasyonunuzu ve buna bağlı olarak başarıyı artırmak daha aktif ve formda kalmak için güne kahvaltısız başlanmamasını belirten Ağaca "Kahvaltı alışkanlığı olmayan pek çok kişi sabah kalktığında her zamankinden daha hassas alıngan ve sinirli olur. Tüm gece aç kalmış olan vücut bize tepkisini bu şekilde gösterir. Yeterli miktarlarda protein karbonhidrat yağ ve vitamin-mineral içeren güzel bir kahvaltıdan sonra olaylara daha ılımlı davranıldığı stres faktörünün azaldığı pek çok araştırmada da belirtilmektedir" dedi.

Kahvaltılık gevrek obeziteyi önlemez
Kahvaltı sofrasında ne kadar fazla renk bulunursa gününüz de o kadar renkli geçer. Keyifli bir kahvaltıyla başlanan bir günün kötü geçmesi imkansıza yakındır. Kahvaltı yapmanız hem sizin hem de yaydığınız pozitif enerjiden dolayı etrafınızdaki insanların gününün iyi geçmesini sağlayacaktır. Kahvaltınızın daha renkli ve daha keyifli olması için; domates salatalık havuç dilimlerimaydanoz taze nane gibi çeşitli renkteki pek çok sebzeyi sofranızda bulundurmalısınız. Bu sebzelerin içerdiği vitaminminerallerden de faydalanmış olacaksınız. Kahvaltıda ihtiyacınız kadar esmer ekmek orta yağlı peynir yumurta uygun miktarda zeytin veya ceviz tercih edebilirsiniz. Türk geleneksel kahvaltımız lezzetli olduğu kadar çok da sağlıklıdır. Türk kahvaltısı size gerekli olan proteinikalsiyum ve yağı verir ve sizi uzun süre tok tutar. Kahvaltılık gevrek yerine Türk kahvaltısı tercih edilmeli diyen İpek Ağaca "Kahvaltılık gevreklerin koşuşturmalı günlük hayatta çabucak hazırlanabilen bir kahvaltı seçeneği olması bakımından faydalı olabileceğini fakat sabahları kahvaltılık gevrek yemek obeziteden kurtulmak için bir çözüm olmayacaktır. Geleneksel kahvaltı ile kahvaltılık gevrekleri yeterli ve dengeli beslenme çerçevesinde tüketmek doğrudur. Hafta içine dengeli şekilde dağıtarak kahvaltıda çeşitlilik de sağlanmış olur" diye konuştu.



-





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.





-
Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
19 Kasım 2015
Bulunduğu yer
Çok Uzaklardan...
Mesajlar
2.213
Seslenildi
156 Mesaj
Etiketlendi
29 Konu
Ruh Hali
No
Standart Cevap: Kahvaltı etmemek obeziteye yol açıyor
31 Aralık 2015
2
kesinlikle kahvalti ciyim. yapamam olmazsa olmazim.

cok.onemli gercekden
Yaprak döker bir yanımız
Bir yanımız bahar bahçe
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj