Kırmızı Pancarı Tanıyalım

Kırmızı pancar ıspanak ailesine ait yer altında yetişen bir kök sebzesidir. Kırmızı pancara kırmızı rengini veren içindeki antioksidan maddelerdir. Antioksidan maddeler vücudumuzu toksin maddelerden arındırırlar. Bir nevi vücudumuzun temizlik işçileri gibidirler.

Pancar şeker içerdiği için tüketimine dikkat edilmesi gereken bir sebzedir. Ayrıca daha çok çiğ olarak tüketilmesi önerilir. Çünkü ısı ile besin değerini kaybedebilir.

Sporcular Kırmızı Pancar Suyu İçiyor

Bazı çalışmalarda kırmızı pancar içerdiği nitrat sayesinde spor esnasında vücudun oksijen ihtiyacını azalttığı için spor süresini uzattığı ve dayanıklılığı artırdığı yönünde sonuçlar elde etmişlerdir.

Kırmızı Pancarın Diğer Faydaları

-Yüksek tansiyona iyi geldiği ve dengelediği,
-Kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğu,
-Kan ve karaciğeri temizlediği,
-İltihap giderici olduğu,
-İçerdiği antioksidanlar ile kansere karşı koruyucu olduğu bilinmketedir.

Yağ Yakan Pancarlı Yoğurt Kürü

Malzemeler:


1 kase yarım yağlı yoğurt
½ adet küçük rendelenmiş çiğ kırmızı pancar
1 baş parmağı büyüklüğü kadar rendelenmiş taze zencefil
1 tatlı kaşığı taze limon suyu

Malzemeleri sırasına göre karıştırıp akşam yemeği yerine 1 hafta boyunca tüketebilirsiniz.

Dyt. Ayşe Tuğba Şengel