Değerli Öğrencilerimiz;
Doğadaki tüm canlılar, kendilerini iyi hissettikleri ellerde, yerlerde huzur ve güven bulurlar. Huzur, iyi hissetmek ile ilgili her şeydir. Kendinizi iyi hissettiğinizde enerji dolusunuzdur, güzel enerji yayarsınız, gülümsersiniz, yaşama seviniciniz vardır; düşünmesi ve tahayyülden hayata uyarlanması güç gibi görünse de bunu çevrenizdeki tüm maddelerin hissettiği ise bir gerçektir.

Bir bayram vesilesiyle bunları yazmaktayım. Bir sınav başarı temennileri için düşündürtmekteyim bunları. Bayramlar, işte o sizin huzur ve güven bulduğunuz, güvende en son nokta olan ve tüm güzellikleri eriştirebileceğiniz, talep edebileceğiniz en son makam olan Yaradan makamının size mükâfat verdiği özel günlerdir. O, dünyada ve inandığınız sonsuz hayatta size en’leri vereceğine inandığınız makamın o güzel günü olan bayramın sizi mükâfatlandırmasıdır daha güven ve huzur dolu olan. O huzuru, sevdiklerinizle birlikte yaşamaktır, bu sınav dünyasında o güzel ve özel günlerde, onlarla birlikte yinelemek ve yenilemektir güven duygularını.

Hayatın kendisi belki sınav olduğu için, hep sınav vardır bir şekilde sınavın içinde de. Bir sınav zamanına denk gelmesi bu bayramın, bir Ramazan kutsallığında, bayram sevinci enerjisiyle, size en güzel çalışmaların ve neticesindeki sınavların mutluluğun en kısa tarifi olan işte o güven ve huzuru sonuz yaşamanıza, hayatınızın sonuna dek sevdiklerinizle birlikte artarak değer katmasına, Yaradan’ın ve yaratılanın memnun olacağı enerjiler getirmesine de vesile olmasını temenni ederim.

Sınavınızın, sınavlarınızın, hayatınızın ve hayat sınavlarınızın, St. Clements Üniversitesi’ndeki gibi yarınınıza, bayram ve bölüm sınavlarınızdaki güzel enerjiler dâhil, alakalı ve alakasız tüm sınavlarınızda bu kelimeleri hatırlatacak cümlelere sebep olsun. Bayramlarınız güvenin heyecanını, sınavlarınız huzur mutluluğunu getirsin.
Mutlu Bayramlar.

Sevgi ve Saygılarımla.
Doç.Dr.Bilal Semih Bozdemir
Dekan