Çocuk Da Yapamadım Kariyer De - Vefa Enver



Kariyer de çocuk da yapma hayaliyle yola çıkmış olan üç kız arkadaş, otuzlu yaşlara geldiklerinde ikisini de beceremediklerini fark ederek dehşete düşerler. Bu gidişata bir dur demenin vakti gelmiştir ama nereden başlayacakları hakkında en ufak bir fikirleri de yoktur.

Gününü gün eden, gömlek değiştirir gibi sevgili değiştiren, seksi ve erkeklerin karşı koyamadığı Sibel, hayatını doludizgin yaşarken geride bıraktığı kırık kalpleri hiç umursamaz. Ama avcı av olunca işler değişir.

Aslı ise Sibel’in tam tersine, ilişkilerinde bencillikten çok uzak ve son derece özverilidir. Ürkek güzelliği ve sevilmeye duyduğu ihtiyaç onun sonunda hep üzülen taraf olmasına neden olmaktadır. Tam aşka paydos artık işime odaklanacağım dediği anda, hayatın onun için oluşturduğu farklı ama bir o kadar da sıra dışı bir plan işlemeye başlar.

Ahu iş hayatında emin adımlarla ilerlerken, kim bilir kaç kişinin üstüne basarak başarı merdivenini tırmanmıştır. Hatta buna aynı evi paylaştığı sevgilisi Can da dahil. Ama kısa süre sonra Ahu Can’ın aşkını da, kendine sunduğu güvenli ev ortamını da fazla garantiye aldığını fark ederek büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaktır.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi Aslı’nın her şeye burnunu sokmaya pek meraklı, aşırı baskıcı annesi de sürpriz bir şekilde, Antalya’dan kızları ziyarete gelmeye karar verince, tüm hayatları karmakarışık ve oldukça da komik bir hal alır.

Kızların başlarda birbirinin aynısı gibi geçen, sıradan ama bir o kadar da komik olaylarla dolu günlük hayatları, kısa sürede arapsaçına dönse de, beklenmedik acı ve sıkıntıların içinden olgunlaşmış ve bir o kadar da güçlenmiş olarak çıkacaklardır.

Yayınevi : Cinius Yayınları / Çağdaş Türk Yazarları
Yayın Tarihi : Ağustos 2009
304 sayfa