MALZEME ; 1/2 LİTRE
500 ml Tereyağ 35 ml Sirke
8 Adet Tane beyaz biber dövülmüş 3 Adet yumurta sarısı
1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI ; Tereyağını bir tencereye koyup benmaride eritin.Oluşan kefi alıp ılık tutun.Sirkeyi ve beyaz biberleri bir tavaya koyun ve kısık ateşte suyunun hemen hemen tamamını çektirin.Ateşten alın.Soğumaya bırakın ve yaklaşık 25 ml su ilave edip karıştırınız.Yumurta sarılarını ekleyin ve benmaride sürekli çırparak pişirin.Pişince benmariden alınsürekli çırpmaya devam ederek soğutun.Çırpmaya devam ederek eritilmiş tereyağını ekleyin.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Baharatını sadece tuz ilavesiyle ayarlayın.Limon suyunu katarak sosu tamamlayın.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Hollandez sos
03 Nisan 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.