Besin değeri ve şeker oranı oldukça yüksek olan milkshakein tarihinin 1880’lere dayandığı tahmin edilmektedir. İlk olarak Amerika’da viskinin yanında, viskinin ağırlığını hafifletmek için kullanıldığı düşünülmektedir. Milkshake fikri 1922 yılında Şikago’da Ivar Coulson tarafından geliştirilmiştir.

Özellikle Amerika’da oldukça yaygın olan bu içecek; süt, ezilmiş buz, çeşitli meyvelerin çikolata veya vanilya gibi aromalarla karıştırılmasıyla elde edilir. Buz parçacıkları içerdiğinden genellikle yaz aylarında serinletici olarak tercih edilir. 1 bardak milkshake, yaklaşık 580 kaloridir.



Milkshake Nasıl Yapılır?
İhtiyacınız olan malzemeler:
5-10 adet buz parçası
1-2 bardak süt
Tercihinize göre meyve (Çilek, muz, kivi, portakal..) veya çikolata
Dilerseniz seçtiğiniz meyve ile aynı aromaya sahip bir top dondurma
Blendır

Yapılışı:
Blendıra sırasıyla buz parçaları, süt, meyve ve tercih ederseniz top dondurmayı koyun.
Tüm malzemelerin iyice kıyıldığından emin olana dek blendırı çalıştırmaya devam edin.
Karıştırma işi sona erdikten sonra karışımı büyük bir bardağa boşaltın.
Ardından dilerseniz krem şanti, çikolata sosu veya içine eklediğiniz meyve ile süsleme yapabilirsiniz.

Milkshake Nasıl İçilir?
Pek çok farklı şekilde hazırlanabilen milkshakeinizin aroma seçimi tamamen size kalmış. Farklı tatları birbirine karıştırabilirsiniz. Buz oranını değiştirerek daha buzlu veya daha yoğun meyveli hazırlayabilirsiniz.

Milkshakeinizi bardağa boşalttıktan sonra 2 adet kalın pipet koyun. Eğer pipetler bardağınızda dik bir şekilde duruyorsa milkshake homojen şekilde karışmış demektir.

2 adet geniş pipet kullanılmasını tavsiye etmemizin sebebi, milkshakein yoğun kıvamıdır. Tek bir pipet kullanırsanız, milkshakein yoğun kıvamı nedeniyle azar azar tüketebilirsiniz. Bu süreçte içeceğin içerisindeki buzlar erir ve içeceğinizin tadı değişebilir.