Americano, espressolu bir kahve içeceğidir. Espressoyu sert bulan Amerikalılar tarafından bulunmuştur. Sıcak su ile espressonun karışımından yapılır. Böylelikle filtre kahve sertliğinde ama ondan farklı tatta bir kahve elde etmişlerdir. Bir rivayete göre 2. Dünya Savaşı sırasında İtalya’ya gelen Amerikan askerleri, espressoyu az buldukları ve içemedikleri için böyle bir yöntem icat ettikleri, bu kahvenin adının da buradan geldiği söylenir.

Americano Nasıl Yapılır?
Americano iki şekilde yapılır. İlk yöntemde kahvenin sıcaklığını muhafaza edebilmek için önce sıcak su eklenip üzerine espresso eklenir.
İkinci yöntemde de, önce espresso, daha sonra sıcak su eklenir.



Americano Çeşitleri Nelerdir?
Long Black: Tadı biraz daha sert olan bu kahve, daha çok Avustralya ve Yeni Zelanda’da tüketilmektedir. Sıcak su üzerine iki fincan espresso eklenerek yapılır.

Iced Americano: Americano, sıcak su yerine soğuk su kullanılarak yapılırsa buzlu americano adını alır.

Lungo: İtalyanca ‘’uzun’’ anlamına gelen bu kahve, espresso makinesine normalde konan suyun iki katı kadar su konmasıyla yapılır.

Red Eye: Espresso yerine filtre kahve kullanılarak yapılan americano çeşidine verilen addır.

Americano Nasıl İçilir?
180 ml’lik kulplu cam ya da porselen fincana, 1,5 cm boşluk kalacak şekilde doldurularak sunulan americano, İtalya’da daha büyük fincanlarda servis edilmektedir.
Ayrıca dilerseniz içine süt veya karamel ekleyerek içimini yumuşatmanız mümkündür.
Ağız tadınıza göre şeker ekleyebilirsiniz. Ancak aromasının tadına tam varabilmeniz için şekersiz tüketimi önerilir.