Forumunuz.Com

Forumunuz.Com (https://www.forumunuz.com/)
-   Kokteyl ve Meşrubat (https://www.forumunuz.com/kokteyl-ve-mesrubat/)
-   -   Kayısı Kompostosu Nasıl İçilir? (https://www.forumunuz.com/kokteyl-ve-mesrubat/58886-kayisi-kompostosu-nasil-icilir.html)

Nyenaira 21 Aralık 2015 10:45

Kayısı Kompostosu Nasıl İçilir?
 
http://l.wigflip.com/OTfDX226/roflbot.jpg
Kayısı coğrafik olarak dünyanın her yerine dağılmış olsa da daha çok Akdeniz’e yakın ülkelerde yetişme alanı bulmuştur. Dünya yaş kayısı üretiminde Türkiye 1. sıradadır. A, B ve C vitamini açısından zengin olan kayısı bol miktarda demir içerir. Kuru ya da taze olarak tüketilebilir. Ayrıca son derece yararlı kayısı kompostosu da kuru veya taze kayısıdan yapılır.

Kayısı Kompostosunun Faydaları Nelerdir?
Kayısı kompostosu hem besleyici hem de bağırsakları yumuşatıcı özelliği sayesinde her yaştan insanın tüketebileceği bir kompostodur.
Vücudun su ihtiyacını karşılar.
Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Yemekle beraber ya da yemekten sonra tüketildiğinde hazmı kolaylaştırır.
Cildinizin sağlığına katkısı büyüktür.
Yüksek ateşe iyi gelir.
Taze Kayısı Kompostosu Nasıl İçilir?
Malzemeler:
1 kg olgun taze kayısı
6 su bardağı su (Tercihinize göre daha fazla su kullanabilirsiniz)
1 su bardağı toz şeker (Damak tadınıza göre artırabilir yahut azaltabilirsiniz)
1 çay kaşığı karanfil
3 adet çubuk tarçın



Hazırlanışı:
Tencereye 6 su bardağı suyu ve 1 su bardağı şekeri koyun, karıştırarak kaynatın.
Kayısıları bol suyla iyice yıkayın ve tencereye ilave edin ve kayısılar yumuşayıncaya kadar kaynatın. (yaklaşık 8 dakika)
Altını kapatıp çubuk tarçın ve karanfili ekleyin.
Ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakın.
Servis etmeden önce buzdolabında bir süre soğumasını bekleyebilir ya da oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.

İşin püf noktası; önce şekerli suyu kaynatıp, sonra kayısınızı eklemenizdir. Böylece taze kayısılarınızın parçalanmasını önlersiniz.

Kuru Kayısı Kompostosu Nasıl İçilir?
Malzemeler:
15 adet kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karanfil

Yapılışı:
Kuru kayısıları ılık suda iyice yıkayın.
Ardından ılık suda 30 dakika boyunca kayısıları bekletin.
Kayısıları tüm ya da 4 parçaya bölünmüş şekilde kullanabilirsiniz.
Orta büyüklükteki bir tencereye kuru kayısıları, suyu, karanfili ekleyin.
Biraz kaynattıktan sonra 1 bardak şekeri de ekleyin ve yaklaşık yarım saat boyunca kaynatın.
Yarım saat sonra tencerenin altını söndürün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığına geldikten sonra servis edebilirsiniz. Dilerseniz buzdolabında soğumasını bekledikten sonra soğuk servis de yapabilirsiniz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Site kurucuları: Damla ve Meltem