Latince adı Prunus Cerasus olan vişne, ilkbaharda çıkan meyveler arasındadır. Kiraza çok benzer. Ama tadı kirazdan daha mayhoş ve ekşidir. Bu yüzden genellikle taze olarak tüketilmekten ziyade meyve suyu, komposto, reçel, marmelat, şarap yapımında kullanılır. Yaz aylarında bolca tüketilir. 100 adet vişnede 58 kalori bulunur. Renkli meyvelerden olduğu için sağlık açısından tüketilmesi önemlidir.

Vişne Suyunun Faydaları Nelerdir?
Ferahlık ve serinlik verir. Ürik asit seviyesini azaltır.



Bağırsakları yumuşatıcı özelliği bulunur.

Cildi nemlendirir ve vücudu toksinlerden arındırır.

Gut hastalığına yakalanma riskini azaltır.

Yüksek demir içerdiği için kansızlığa iyi gelir.

Vücut ağrılarının geçmesine yardımcıdır.

Anti-kanserojen özelliği vardır.

Kolon ve mide kanserine karşı koruma sağlar.

Diyabete karşı korur.

A, C ve E vitamini içerir.

Güçlü bir antioksidandır.

Vişne Suyu Nasıl İçilir?
Vişne suyu yazın serin içeceklerinden biri olarak soframızda sıkça yer bulsa da, konsantre hazır ürünlerden ziyade ev yapımı vişne sularının daha çok tercih edilmesi önerilir. Çünkü kansere dahi etkili olduğu düşünülen sayısız faydaları olan vişne suyunun bu olumlu etkilerinin ortaya çıkması, olabildiğine doğal olması ve katkı maddelerinden arındırılmasıyla mümkündür.
Malzemeler:

500 gr vişne
2 lt su
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:

Vişnelerinizi bol suyla yıkayın. Saplarını ve çekirdeklerini çıkararak temizleyin.
Tencerenize temizlediğiniz vişneleri, şekeri ve suyu koyun.
Orta derece ateşte kaynayana kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve limon suyunu ekleyin. (Limon suyu, vişnenin suya rengini vermesine yardımcı olur.)
Vişneler yumuşayana ve şekilleri bozulana kadar kaynatmaya devam edin.
Ardından ocağınızı kapatın ve tenceredekileri süzgeçten ya da daha etkili olacak şekilde tülbentten geçirerek sürahiye doldurun.
Vişne suyunuzu oda sıcaklığına gelinceye dek soğutun.
Ardından buzdolabına koyabilirsiniz. Vişne suyunuz içime hazırdır.
Tadının yoğunluğuna göre tercihen tüketmeden önce su ile seyreltebilirsiniz.
Doğal meyve sularını fazla bekletmeden tüketmeniz gerektiğini unutmayın.

Süzgeçte kalan vişnelerinizi pasta yapımında kullanabilirsiniz.