Latte Nasıl İçilir?


Latte, espresso kahveyle sütün karışımından meydana gelen lezzetli bir kahve çeşididir. Latte kelimesi İtalyanca’da süt anlamına gelmektedir. Kafe latte kelimesi ise kahveyle süt karışımının kısaltmasından (İtalyanca’da caffe e latteve şeklinde kullanılır) oluşmuş diyebiliriz.
Tüm dünyada sıkça tüketilen bu kahve, lezzetiyle içen herkesi kendine çekmektedir. Ayrıca bistroların latte üzerinde yaptıkları çizimler ise görsel bir şölen oluşturmakta hatta bu alanda yarışmalar düzenlenmektedir.

Latte Nasıl Yapılır?
Latte dediğimiz gibi espresso ile sütün karışımından oluşmaktadır. Evde latte yapmak için espresso cezvesine yada espresso makinesine ihtiyacınız vardır.
Latte yapmak için gerekli malzemeler;



Espresso cezvesi ya da makinesi ( Espresso Nasıl İçilir yazımızdan makine ile espresso yapımına göz atabilirsiniz)
Kahve (Hazır olarak paketlerde satılan kahveleri kullanabildiğiniz gibi kahve çekirdeklerini ister evde isterseniz de kahve dükkanlarında çok ince öğüterek latte yapımı için kullanabilirsiniz.)
Süt
Çırpıcı
Latte Nasıl Hazırlanır ve Latte Nasıl İçilir?
Espresso cezvesini açın. Alt kısmına emniyet valfini açmayacak şekilde su doldurun.
Suyu koyduğunuz bölümün üzerine filtreyi koyun. Filtrenin içine kahveyi koyarak kaşıkla bastırın ve düz bir hal almasını sağlayın.
Cezvenin üst kısmını filtrenin üzerinde döndürerek iyice yerleştirin.
Hazırladığınız cezveyi ocağın üstüne koyun ve fokurdama sesi gelene kadar kahveyi pişirin.
İstediğiniz miktarda ki sütü espresso cezvesinde ısıtın. Isınan sütü çırıpıcıyla çırparak köpürtün.
Pişen kahvenin bir miktarını fincana alın ve üzerine köpürttüğünüz sütü yavaşça ilave edin. Geri kalan kahveyi de ekledikten sonra kaşık yardımıyla sütün üstünde bulunan köpükleri fincanın üzerine ilave edin.
Yanında beyaz çikolatayla servis edebildiğiniz gibi ufak Türk lokumlarını da kullanabilirsiniz.
Lattenin üzerine şekil vermek istiyorsanız ısıttığınız sütü kahvenin içine bir kaç küçük el hareketiyle eklemeniz gerekmektedir.