Ev Yapımı Likör Nasıl Yapılır | Ev Yapımı Likör Tarifi
Kızılcık Likörü
Malzemeler:
-1 g amber
-1 kg kızılcık
-1 adet muskat
-1 adet çubuk tarçın
-1 adet limon
-2 lt su
-4-5 adet kakule
-4-5 adet karanfil
-300 g etil alkol
-300 g toz şeker
Hazırlanışı:
Kızılcıkları iyice yıkayın ve cam bir kavanoza koyun.
Alkol ve baharatları ilave edin.
Şekeri, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edin ve ağzını sıkıca kapatın.
Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklayın.
Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edin.
Servis yaparken limonu daire şeklinde kesip bardakların kenarlarını süsleyebilirsiniz.
Böğürtlen Likörü
Malzemeler
-1 g amber
-1 kg böğürtlen
-1 adet muskat
-1 adet çubuk tarçın
-2 lt su
-4-5 adet karanfil
-4-5 adet kakule
-300 g toz şeker
-300 g etil alkol
Hazırlanışı:
Böğürtlenleri iyice ayıklayın ve yıkayın.
Cam bir kavanozun içine böğürtlenleri,alkolü ve baharatları ekleyin.
Şekeri, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edin ve ağzını sıkıca kapatın.
Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklayın.
Açtığınız zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edin ve limon dilimleriyle servis yapın.
Süt Likörü
Malzemeler
1 kg pastörize süt
1 adet çubuk vanilya
1 avuç rendelenmiş hindistan cevizi
300 gr alkol
1/2 kilo toz şeker
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi, cam bir kavanoza koyun ve oda sıcaklığında saklayın.
Kavanozun kapağını açmadan her gün altüst edin.
20 gün sonra likör, içilmeye hazır hale gele gelecektir.
Kızılcık Likörü
Malzemeler:
-1 g amber
-1 kg kızılcık
-1 adet muskat
-1 adet çubuk tarçın
-1 adet limon
-2 lt su
-4-5 adet kakule
-4-5 adet karanfil
-300 g etil alkol
-300 g toz şeker
Hazırlanışı:
Kızılcıkları iyice yıkayın ve cam bir kavanoza koyun.
Alkol ve baharatları ilave edin.
Şekeri, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edin ve ağzını sıkıca kapatın.
Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklayın.
Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edin.
Servis yaparken limonu daire şeklinde kesip bardakların kenarlarını süsleyebilirsiniz.
Böğürtlen Likörü
Malzemeler
-1 g amber
-1 kg böğürtlen
-1 adet muskat
-1 adet çubuk tarçın
-2 lt su
-4-5 adet karanfil
-4-5 adet kakule
-300 g toz şeker
-300 g etil alkol
Hazırlanışı:
Böğürtlenleri iyice ayıklayın ve yıkayın.
Cam bir kavanozun içine böğürtlenleri,alkolü ve baharatları ekleyin.
Şekeri, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edin ve ağzını sıkıca kapatın.
Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklayın.
Açtığınız zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edin ve limon dilimleriyle servis yapın.
Süt Likörü
Malzemeler
1 kg pastörize süt
1 adet çubuk vanilya
1 avuç rendelenmiş hindistan cevizi
300 gr alkol
1/2 kilo toz şeker
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi, cam bir kavanoza koyun ve oda sıcaklığında saklayın.
Kavanozun kapağını açmadan her gün altüst edin.
20 gün sonra likör, içilmeye hazır hale gele gelecektir.