1.tarif:Patlıcanları yıkadıktan sonra alaca soyalım,domatesleri ve biberleri de yemeklik dograyalım ve hepsini tencereye alalım.
Üzerine az tuz ilave edelim.Bir miktar pişirdikten sonra(yani 2-3 taşım kaynattıktan sonra)sıcak sıcak kavanoza alalımve kapagını kapatalım.
Ayrı bir tencerede 1 su bardagı kadar suyu kaynatalım ve kapagı kapalı kavanozu ters çevirerek suyun içine koyalım(kapak kısmı tencerenin tabanına gelecek)ve bu şekilde 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım.
Sonra çıkaralım ve mutfak tezgahına bir bez serelim kavanozları kapak kısımları alta gelecek şekilde üstüne koyalım ve bu şekilde 1 gece bekletelim
Ertesi gün eger sızıntı yoksa buzdolabına veya muhafaza edecegiz yere kaldıralım.


2.tarif:Patlıcanları yıkadıktan sonra alaca soyalım.(istediginiz şekilde dograyabilirsiniz ama kavanoza sıgacak büyüklükte olmalı)Ve az sıvıyagda kızartalım.
Biberlerinde çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra onları da kesip kızartalım(ben az da kırmızı biber ekledim).Kızaran patlıcanları ve biberleri sırayla kavanoza yerleştirelim(bir sıra patlıcan 1 sıra biber).
En üste yemeklik dogradıgınız veya rendelediginiz domates koyalım.Ayrı bir tencerede 1 su bardagı kadar suyu kaynatalım ve kapagı kapalı kavanozu ters çevirerek suyun içine koyalım(kapak kısmı tencerenin tabanına gelecek)ve bu şekilde 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım.
Sonra çıkaralım ve mutfak tezgahına bir bez serelim kavanozları kapak kısımları alta gelecek şekilde üstüne koyalım ve bu şekilde 1 gece bekletelim.
Ertesi gün eger sızıntı yoksa buzdolabına veya muhafaza edecegiz yere kaldıralım.

Alıntı