Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu

Standart Biber Turşusu Tarifi

08 Şubat 2015
1


Malzemeler

Sivri biber
sirke, limon tuzu, şeker, kaya tuzu
1 baş sarımsak


Biber Turşusu tarifi

Sarımsakları soyun yarısını havanda dövün.Biberleri yıkayın, altından çizin ve kola şişelerine biberleri sıkıştırarak doldurun aralarına da soyulmuş sarımsaklardan atın.

Suyunu Hazırlama
1 litre suya 4 yemek kaşığı kaya tuzu,4 yemek kaşığı sirke,2 yemek kaşığı limon tuzu,2 yemek kaşığı şeker ve dövülmüş sarımsağı koyup eritin.Şişelere doldurun şişelerin ağzını güzelce kapatmadan 2-3 saat bekletin biberler suyu biraz çekecektir, tekrar turşu suyundan ilave edip (hiç boşluk kalmayacak biçimde) ağzını sıkıca kapatın. Turşuların rengi dönünceye kadar güneş görmeyen serin bir yerde saklayın..
UYARI:: Açacağınız zaman altına derin bir leğen koyun ve yavaş yavaş asitini kaçırarak kapağını açın.Kola şişesini kesip saklama kabına koyup tüketebilirsiniz..

Alıntı


Hayatın ağıtını bilenler anlar ancak.
Değeri değere değen kavrar.




Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.







Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Standart Cevap: Biber Turşusu Tarifi
18 Şubat 2015
2

Kolay Biber Turşusu

Malzemeler

2 kg. kırmızı ve sarı dolmalık biber
70 cl. sirke
1/2 su bardağı zeytinyağı
100 gr. toz şekeri 1 tatlı kasığı tane karabiber
1 demet dereotu

Dolmalık biberlerin tohumlarını ayıklayınız. Tohumların yapışık olduğu yumuşak, beyaz kısımları kesip atınız. Uzunlamasına dörde . bölünüz. Tencereye zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak koyunuz. Kaynamaya bırakınız. Kaynamaya başlayınca tuzu, şekeri ve tane karabiberleri atıp karıştırınız.

İyice kaynayınca ayıkladığınız dolmalık biberleri azar azar içine atıp 3 dakika kadar haşlayınız. Haşlanan biberleri delikli kepçeyle süzerek tencereden çıkarıp, emici bir üzerinde bekletiniz. Bütün biberler başlanıncaya kadar aynı işleme devam ediniz

Suyu süzülen biberleri bir kavanoza yerleştiriniz. Aralarına iyice yıkanmış dereotunu koyunuz. Üzerine soğuduktan sonra haşlama suyunu dökünüz.

Buzdolabında muhafaza ediniz. Meze olarak kızartma et ve balıkların yanında ikram ediniz.

Alıntı


Hayatın ağıtını bilenler anlar ancak.
Değeri değere değen kavrar.




Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.







Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)