Malzemeler
Sivri biber
sirke, limon tuzu, şeker, kaya tuzu
1 baş sarımsak
Biber Turşusu tarifi
Sarımsakları soyun yarısını havanda dövün.Biberleri yıkayın, altından çizin ve kola şişelerine biberleri sıkıştırarak doldurun aralarına da soyulmuş sarımsaklardan atın.
Suyunu Hazırlama
1 litre suya 4 yemek kaşığı kaya tuzu,4 yemek kaşığı sirke,2 yemek kaşığı limon tuzu,2 yemek kaşığı şeker ve dövülmüş sarımsağı koyup eritin.Şişelere doldurun şişelerin ağzını güzelce kapatmadan 2-3 saat bekletin biberler suyu biraz çekecektir, tekrar turşu suyundan ilave edip (hiç boşluk kalmayacak biçimde) ağzını sıkıca kapatın. Turşuların rengi dönünceye kadar güneş görmeyen serin bir yerde saklayın..
UYARI:: Açacağınız zaman altına derin bir leğen koyun ve yavaş yavaş asitini kaçırarak kapağını açın.Kola şişesini kesip saklama kabına koyup tüketebilirsiniz..
Alıntı
Asrevya
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Biber Turşusu Tarifi
08 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.