Malzemeleri:

Bir kilo mor lahana
1,5 su bardağı üzüm sirkesi
Bir bardak su
Bir yemek kaşığı limon suyu
İki tatlı kaşığı kaya tuzu

Yapılışı

İlk olarak lahanamızı dört eşit parçaya bölün ve ince ince düzgün bir şekilde kıyın.
Üstüne tuzu serpin ve 5 dakika kadar hafif sıktırarak elinizle ovalayın.
Bu işlemin sonunda lahanamız farkedilecek bir şekilde yumuşayacak ve sulanır gibi olacaktır.
Lahanaları uygun bir kavanoza sıkıca doldurun.
Diğer malzemelerimizi ise farklı bir kapta karıştırarak üstüne sulu sirke karışımını katın.
Eğer eksik gelirse kalan yeri sirkeyle doldurabilirsiniz
Kapağını sıkıca kapatıp serin bir odada 10 gün kadar bekletin.

Alıntı