Malzemeleri:
3 kilogram kırmızı pancar
2 baş sarmısak
Tuz, sirke ve su
Yapılışı
Pancarları güzelce yıkanır.
Üzerini örtecek kadar su eklenip ateşin üzerine konur.
Pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra süzülür.
Soğuyan pancarlar doğranır.
Kavanoza yerleştirilip, sirke, tuz ve dövülmüş sarmısak eklenip karıştırılır.
Kavanozun ağzı sıkıca kapatılıp, 11 gün süresince serin bir odada bekletilir.
Alıntı
Asrevya
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Pancar Turşusu Tarifi
18 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.