Malzemeler
1 kg havuç
1 kg salatalık
1 kg körpe yeşil biber
10 adet kırmızı biber
1 kg yeşil domates
5-6 çorba kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
10-12 diş sarımsak
Maydanoz
Dereotu ve defne yaprağından herhangi biri
Yapılışı
Havuçların dışını kazıyın ve halka şeklinde doğrayın.
Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.
Salatalıkların başlarını alın.
Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
Hazırladığınız sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin.
Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar boşaltın.
Defneyaprağını üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.
Alıntı
Asrevya
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Çubuklu Yöresel Karışık Turşu Tarifi
18 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.