Malzemeler

1 kg havuç
1 kg salatalık
1 kg körpe yeşil biber
10 adet kırmızı biber
1 kg yeşil domates
5-6 çorba kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
10-12 diş sarımsak
Maydanoz
Dereotu ve defne yaprağından herhangi biri

Yapılışı

Havuçların dışını kazıyın ve halka şeklinde doğrayın.
Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.
Salatalıkların başlarını alın.
Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
Hazırladığınız sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin.
Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar boşaltın.
Defneyaprağını üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.

Alıntı