Kozmetik dünyasının en yeni 10 formülü


1-Mavi Solucan Otu
Bu mavi yağ zengin bir parlaklık içeriyor. Yağın içindeki antibakteriyal özelliğinden dolayı tahriş olmuş ciltleri hem onarıyor hem de parlaklık kazandırıyor.

2-Kombu Çayı
Önceden kombu çayını içmek çok popülerdi, bu çay bakterinin ve biranın mayalanmış hali. Şimdi ise kozmetik ürünlerin içinde var. Özellikle nemlendiricilerde..
Aynı zamanda kombu çayı bağışıklık sistemini canlandırıyor, sindirim sistemini ve karaciğer fonksiyonlarını güçlendiriyor.

3-Fulfik Asit
Fulfik asit öyle çok göz alıcı bileşenler içermiyor, ayrıştırılmış organik topraktan geliyor. Antimikrobik, iltihap önleyici ve antioksidan özelliği ile sivilce, egzama, sedef hastalığı ve rosacea gibi hastalıklara iyi geliyor.


4-Eşek Sütü
Güney Kore'de sıcak gelişme; şu sıralar Koreli bloggerların ilgisini yüksek protein ve vitamin içeren eşek sütü çekiyor. Araştırmalara göre, eşek sütü hassas ciltleri sakinleştirir ve egzamanın tedavisine yardımcı olur. İnek sütüne göre çok daha fazla C vitamini içerir.

5-Chia Yağı
Kozmetik ürünlerinin içinde kullanılan bir başka besin ise chia tohumu! Chia tohumları uzun süre suda pişirildiğinde, tohumun yağları serumlarda ve yüz kremlerinde kullanılabilir hale geliyor. Chia tohumu yüksek oranda Omega asidi içeriyor.

6-Bakır
Altının, gümüşün ve platinin tozları ve özü son zamanlarda güzellik dünyasının ilgisini bir hayli çekiyor. Yaşlanma belirtilerini yavaşlatmak ve kolajen ve elastin üretimini teşvik etmek için bunlar çoğu kozmetik ürünlerde kullanılıyor. Saçların uzamasını desteklemesi de Cara Delevigne ve Cherly Cole gibi birçok ünlünün dikkatini çekmeyi başardı

7-Kigelia
Kigelia, Afrika meyvelerinden biri. İçeriğindeki bileşenlerden dolayı birçok kozmetik ürünlerde kullanılıyor. Ciltteki koyu lekelerde etkilidir. Genç ve daha taze bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

8-Karbonik Asit
Cildi derinlemesine temizlemeye yardımcı olan karbonik asit, en çok Kore ve Japonya'da kullanılıyor. Bu asit kabaran ciltlerde, saçlarda ve hatta iyice işlemesi için makyajda bile kullanılıyor. Kullanan insanların deneyimlerine göre, ciltteki pisliklerin dışarı çıkıp, gözeneklerin ve cildin daha canlı görünmesini sağlıyor.

9-Bakuchiol
Bakuchiol, babhci bitkisinde bulunan ve içinde antioksidan ve bitkisel kaynaklardaki östrojen etkiye sahip olan tohumdur. Hindistanın her yerinde yetişen bu bitki, sedef hastalığına çok iyi geliyor. Araştırmalara göre, anti-ageing içeriği ile aynı etkiye sahip.

10-Somon Suyu
Havyar uzun zamandır en büyük cilt bakımı tanrıçası olmasına rağmen, somon yumurtasının suyu son zamanların mucizevi anti-aging maddesi. Cildi pul pul dökerek, cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlıyor.