Öncelikle şuna kendinizi hazırlayın: KPSS-A sınav süreci uzun bir süreçtir. Çok planlı ve disiplinli hareket edilirse 1 yıllık sıkı bir çalışma ile istediğiniz yere gelebilirsiniz. Bu zorlu, yorucu ve uzun süreçte mutlaka bir yol haritasına ihtiyacınız var.

KPSS ye hazırlık sürecinde adayların yaptığı en önemli hata hedeflerini baştan belirlememektir. Genelde adaylarda şu düşünce hakimdir: Bir dersaneye kayıt yaptırıp, bir sürü kitaptan tüm derslere çalışarak tüm puan türlerinden 70-75 puanları tutturmak. Böylece açılan her türlü A kadro ilana başvurma şansı artacaktır.

Dersanede, kütüphanede, internette forumlarda türlü türlü kariyer mesleklerinin tartışıldığına şahit olacaksınız, o neymiş, bunun için ne gerekir vs. derken zaten değerli olan zamanınızı heba edeceksiniz.

Bunları yaparak zamanınızı boşa harcamayın!

Meslekler hakkında bilgi edinin.

Hedefinizi neye göre belirleyeceksiniz? Bilmediğiniz bir mesleği neye göre seçeceksiniz? Öncelikle KPSS-A veya B kadroları hakkında bilgi edinin. Kurumların internet sitelerinden, o kadroda bizzat çalışanlardan veya forumlardan bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

A kadrolarda yardımcılıktan asıl kadroya geçişlerin şartlarını öğreniniz. Örneğin gelir uzman yardımcısı olarak girdiğiniz kadrodan uzmanlığına geçebilmek için yapmanız gerekenleri biliyor musunuz?

Kendinize 1-3 hedef meslek belirleyin. Bunlara karar verirken de göz önünde bulundurulması gereken noktalara dikkat edin:

Meslek maaşı
Sosyal statü beklentiniz
Merkez, taşra çalışabilme durumunuz
Mesleğin kişiliğinize uygunluğu
Ailenize olacak etkisi
Kurumun rahatlığı/stresi
Özel sektöre geçiş yapabilme olasılığı
vs..

Hedef mesleklere ulaşmak için hangi etapları geçmeniz gerektiğini önünüze koyun ve zorlu bir yolculuğa hazır olun !

Alıntı