Çok tartışılan kitap ‘’Gri’nin Elli Tonu’’nun dün akşam Londra’da gerçekleşen galası, aile içi şiddete karşı kampanyacıların protestosuna sahne oldu.




Aynı adlı kitaptan sinemaya uyarlanan ve uzun zamandır merakla beklenen ‘’Gri’nin Elli Tonu’’ filminin galası dün akşam İngiltere’nin başkenti Londra’da yapıldı.

Galada aile içi şiddet ve cinsel istismara karşı olan bir grup kadın, kırmızı halının bulunduğu yerde filmin başrol oyuncusu Bay Gri için ‘’Mr Grey is a rapist’’ Bay Gri bir tecavüzcüdür’’ yazılı bir pankart çıkardı.

Filmin yönetmeni Sam Taylor – Johnson ise Independent gazetesine aile içi şiddete karşı kampanyacıların protestolarına karşı kendi filmini savunarak yargılamadan önce filmi izlemeleri gerektiğini söyledi.

Film, sadomazoşist bir erkeğin genç bir kadını fantazileri için kullandığı gerekçesiyle kadın hakları ve kadına cinsel istismara karşı olan savunuculardan büyük eleştiri alıyor.

Bugün İngiltere sinemalarında vizyona girecek filmin gelirinin 14 Şubat Sevgililer gününe denk gelen haftasonu bilet gişelerinde 100 milyon doları aşması bekleniyor.

Hollywood Reporter gazetesine göre EL James’in romanı sadece ABD’den 60 milyon dolardan fazla uluslararası ise 50 milyon dolar kazandı. Dünya genelinde 100 milyondan fazla satan kitap 50’den fazla dile çevrildi. Kitap, İngiltere’de sadece 11 hafta içinde bir milyondan fazla basılarak bütün zamanların en hızlı satan romanı oldu.
Gri’nin Elli Tonu, Bay Gri isimli genç ve yakışıklı bir milyoner ile naïf üniversite öğrencisi Anastasia arasındaki tutku ve heyecan dolu aşk ilişkisini anlatıyor.

Grinin tonu kaçmış

LONDRA İTFAİYESİ’NDEN FANTAZİDE AŞIRIYA KAÇMAYIN UYARISI

"Grinin 50 Tonu" filminin bugün gösterime girmesi yüzünden Londra itfaiyesi acil yardım çağrılarında büyük artış olabileceğini söyledi.

İtfaiye yetkilileri, cinsel ilişki sırasında taktıkları kelepçe ya da halkalardan kurtulamayan çiftlerden yoğun çağrı gelmesini beklerken bugüne kadar Londra’da nisan ayından bu yana 393 benzer olaya rastlandığı açıklandı.

Çiftleri "sağduyulu davranmaya" çağıran itfaiye yetkilileri, her gün birden fazla yüz kızartıcı duruma müdahale etmek zorunda kaldıklarını belirtti.