Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show'a telefonla bağlanarak, konuşmasıyla 'terör örgütü propagandası' yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Ayşe Öğretmen ile soruşturmayı protesto için kendini ihbar eden 38 kişinin yargılanmasına Bakırköy Adliyesi'nde başlandı.
Ayşe Çelik, savunmasında 'Ülkenin güneydoğusunda bir çok kentte hayat felç oldu. Ben mağduriyetlerin tanığıyım. Ölen, ağlayan, aç kalanlar için farkındalık yaratmaya çalıştım. Beyaz Show'da düşüncelerimi paylaştım. Ancak o gün herkes alkışlamış iken akabinde öğretmen olmadığım söylenerek, terörist ilan edildim ve medya eliyle linç edildim. Söylediklerimin arkasındayım. Ölçüt düşünce ve ifade özgürlüğüdür' dedi.
8 Ocak 2016 günü yayına telefonla bağlanan ve terör örgütü PKK'ya yapılan operasyonlarla ilgili konuşan Ayşe Çelik ile program sorumlusu Kadir Turnalı ve Çelik'e destek vermek için 'Hepimiz Ayşe Öğretmeniz' diyerek kendilerini savcılığa ihbar eden 38 kişi hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'

Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada ifade veren, işsiz bir öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik "Duyarlılık çağrısında bulundum. Sözlerimin arkasındayım ve tekrarlıyorum" diye konuştu. Program sorumlusu sanık Kadir Turnalı, mahkemeye yazılı savunmasını sunarak, teknik sorunlardan dolayı programa müdahale edemediğini söyledi. Mahkeme heyeti, 32 sanığın duruşmadan vareste tutulmasına, duruşmaya katılmayan sanıkların savunmalarını yapması için süre verilmesine hükmederek, Beyazıt Öztürk'ün tanık olarak dinlemesine karar verdi.
Ayşe Çelik ve program sorumlusu Kadir Turnalı ile birlikte yarın başlayacak duruşmada yargılanacak kişilerin adları şöyle;

Ahmet Dindar, Ayşe Erzan Silier, Ayşegül Akış Devecioğlu, Ayşegül İyidoğan, Bayram Bahri Belen, Dilek Gökçin, Ercan İpekçi, Ergin Cinmen, Ferhat Tunç, Gençay Gürsoy, Gülseren Onanç, Gülşen Denizhan, Gürhan Ertür, Gürkan Develi, Halim Bulutoğlu, İbrahim Akın, İbrahim Sinemillioğlu, Kemal Özgül, Mahmut Konuk, Mehmet Tursun, Mevlüt Ülgen, Murat Çelikkan, Nazmiye Özen, Nergiz Ovacık, Neşe Yaşın, Nil Özsoy Dindar, Orhan Alkaya, Orhan Silier, Oya Baydar, Perihan Pulat, Pınar Önen, Şanar Yurdatapan, Sibel Özbudun Demirer, Süleyman Eryılmaz, Temel Demirer, Türkcan Baykal, Üner Eyüboğlu ve Vecdi Sayar