Firefox Reality için Oculus ve Daydream desteği geldi

Mozilla, aylar önce duyurduğu ve sanal gerçeklik deneyimi üzerine inşa ettiği Firefox Reality için 1.0 sürümünü yayımladı. Şu an itibariyle Oculus ve Google Daydream VR gözlükleri için kullanıma hazır olan uygulama, yakın bir tarihte 1.1 sürümü ile de kullanıcı deneyimine sunulacak gibi gözüküyor.

Nisan ayında duyurulan Firefox Reality, sanal ve arttırılmış gerçeklik için internet siteleriyle etkileşime geçilebilecek ve VR deneyimini arttıracak bir platformdu. Hem PC hem de mobil cihazlarda kullanıcılar tarafından üretilecek eklentilere izin veren Mozilla, bu sayede tarayıcının ana sayfasından ulaşılabilecek oyunlara ve deneysel uygulamalara da kapı aralamış oldu.

Firefox Reality ile bizleri neler bekliyor?

Mozilla’da sanal gerçeklik geliştirme programının başındaki isim olan Andre Vrignaud “Sanal gerçeklik denildiğinde her şeyi sil baştan ele almalısınız. Navigasyon, metin girişi, çevresel faktörler, aramalar bunlardan bazıları. Yıllar süren araştırmalar; kullanıcılar, içerik üreticileri ve donanım firmalarıyla gerçekleştirilen sayısız görüşme Firefox Reality’nin temelini oluşturdu. Bu çalışmanın oldukça büyük bir fark yaratacağını ve kullanıcılar tarafından sevileceğini düşünüyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ses tanıma gibi bazı özelliklerin yerleşik olarak geldiği VR tarayıcının hâlâ gelişmekte olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yakın bir tarihte sık kullanılanlar, 360 derecelik videolar, Firefox kayıtlı kullanıcı desteği ve birçok özelliğin bizleri beklediğini söyleyebiliriz.