Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Farkedmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
13 Nisan 2016
Bulunduğu yer
Tel'aran'rhiod
Mesajlar
20.014
Seslenildi
1781 Mesaj
Etiketlendi
96 Konu

Standart Finansal tablo nedir? Finansal tablo çeşitleri nelerdir?

25 Ekim 2016
1

Finansal tablolar nelerdir?, Finansal tablo çeşitleri nelerdir, Temel finansal tablolar nedir, ek finansal tablolar nelerdir?,

Finansal Tablolar; Temel finansal Tablolar ve Ek finansal Tablolar Olarak iki gruba Ayrılır.

Temel Finansal Tablolar


1) Bilanço : Herhangi bir işletmenin belli bir tarihteki varlıklarının ( Maliyet Değerleriyle ) Dağılımını, bu varlıkların finansmanında kullanılan kaynakların tutarlarını ve dağılımlarını gösteren statik bir finansal tablodur. Başka bir ifadeyle Bilanço işletme varlıklarının hangi kaynaktan finanse edildigini gösterir.
2) Gelir tablosu : İşletmenin belli bir dönemde elde ettiği tüm gelirler ile aynı dönemde katlandığı bütün maliyet ve giderleri ve bunların sonucunda işletmenin elde ettiği Karı zararı gösteren bir finansal tablodur.

Ek Finansal Tablolar

1) Fon Akış Tablosu
: Belirli bir dönemde bir işletmenin faaliyerlerini ve yatırımlarını finanse etmek için sağladığı kaynakları ve bu kaynakların kullanıldığı yerleri özetleyen " Nereden geldi nereye Gitti " tablosu olarakta bilinen, işletmenin finansal durumdaki değişmeleri açıklayan bir finansal tablodur.
2) Nakit Akış Tablosu : İşletmenin belirli bir hesap dönemi içinde ortaya çıkan nakit akışlarını, kaynakları ve kullanım yerleri bakımından gösteren tablodur.
3) Net İşletme Sermayesindeki Değişim Tablosu : İşletmenin belirli bir hesap döneminde, net işletme sermayesinin kaynaklarını ve kullanım yerlerini gösteren tablodur. Bu tablo düzenlenirken dönen varlıklar ile kısa vadeli yabancı kaynaklar farkını belirteen net işletme ( Çalışma ) sermayesi fon olarak kabul edilir.
4) Kar Dağıtım Tablosu : İşletmenin dönem karının, Vergiden önceki kardan başlamak üzere, nerelere ve ne tutarda dağıtıldığını gösteren finansal tablodur.
5) Öz Kaynaklar Değişim Tablosu : Bir Dönem içinde özkaynak kalemlerinde meydana gelen artış azalışları bir bütün olarak gösteren tablodur. Bu tablonunun düzenlenme amacı, özellikle sermaye şirketlerinde bir dönem içinde özkaynak kalemlerinde meydana gelen değişmelerin gösterilmesini sağlamaktadır.
6) Satışların Maliyeti Tablosu : Satışların maliyeti tablosu bir işletmenin bir dönem içinde gerçekleştirdiği satışlarının maliyetini ayrıntılı olarak gösteren tablodur. Üretim işletmeleri veya Ticaret işletmelerinin bir dönem boyunca yaptıkları satışların maliyetinin hangi faaliyetlerden kaynaklanmış olduğunu gösterir.

Onurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
23 Şubat 2016
Bulunduğu yer
İstanbul
Mesajlar
4.230
Seslenildi
264 Mesaj
Etiketlendi
75 Konu
Ruh Hali
Capcanli
Standart Cevap: Finansal tablo nedir? Finansal tablo çeşitleri nelerdir?
30 Mayıs 2017
2
Hiç anlamam bu konulardan :/

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj