Microsoft Nokia 215, CES 2015 fuarı kapsamında tanıtıldı. Cihaz, uzun şarj dayanıklılığı ve fiyatı ile dikkat çekiyor.

Tuşlu telefonlar Türkiye’de özellikle ileri yaşlı kişiler tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Bu tip modeller, ucuz fiyat etiktleri ile birlikte, düşük bütçeli telefon arayanlar tarafından da yoğun olarak tercih ediliyorlar. CES 2015 kapsamında ucuz fiyat etiketi ile dikkat çeken, buna karşın bir hayli yetenekli bir telefon tanıtıldı: Nokia 215.



Sadece 29 dolar olan fiyat etiketi ile özellikle Orta Doğu, Afrika ve Asya pazarları ön planda olacak şekilde tanıtılan Microsoft Nokia modelinde şarj dayanıklığı da neredeyse 1 ay süreyle kullanıma imkan tanıyor. Açıklanan resmi süre tam 29 gün.

Modelin diğer özellikleri ise çift SIM kart desteği, fener, radyo, 2.4 inç ekran, 0.3 megapiksel kamera, Bluetooth ve belki de en önemlisi 2G destekli internet. İnternet özelliğine sahip en düşük fiyatlı telefonlar arasına katılacak olan cihazda Opera mini, Facebook, Twitter, Bing ve Messenger uygulamaları da önyüklü olarak geliyor. Nokia modelinin 2015’in ilk üç ayı içerisinde Türkiye pazarındaki satışlarına başlanacak.



Yapılan açıklamaya göre düşük fiyat etiketi ile önemli bir satış başarısı yakalaması beklenen söz konusu model, Windows Phone akıllı telefonlar için bir geçiş telefonu olarak pazarda yer alacak.