İstanbul Esenyurt Üniversitesi


2015 ÖSYM sonuçlarına göre kontenjan ve doluluk oranlarını en çok arttıran 90 üniversite arasından, İstanbul Esenyurt Üniversitesi ilk 3' e girdi.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, Bilim ve teknolojik gelişmelerin topluma yayılmasına katkıda bulunmak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilgili, yetkin ve girişimci ruha sahip, toplumsal sorumluluk duyarlılığı olan bireyler yetiştirmek üzere kurulan İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nde her on öğrenciye bir akademisyen düşüyor' dedi. Diğer Üniversitelerde bu oranının daha yüksek olduğunu belirten üniversite rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, ilk 3'te birlikte yer aldığı diğer 2 üniversitenin devlet üniversitesi olduğuna dikkat çekerek, "ilk 3'te yer alan tek vakıf üniversitesi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi. Üniversite rektörü güçlü akademik kadronun akabinde, bu başarının altında uluslararası bağlantıların ve sektörle yakın işbirliğinin geldiğini söyledi.
Üniversitelere yerleşen tüm adayları tebrik eden İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörü, 17-21 Ağustos 2015 Ek Tercih döneminde açıkta kalan öğrencileri Üniversite Tercih ve Tanıtım günlerine aynı zamanda çeşitli noktalarda ücretsiz tercih danışmanlığı desteği vermek için açtıkları stantlara davet etti.