Sony'nin geliştirilmiş oyun konsolu PlayStation 4 Pro satışa sunuldu. Peki, PS4'ünüzden, PlayStation 4 Pro'ya verilerinizi nasıl aktaracaksınız? Rehber videomuz sizlerle.



Geçtiğimiz gün, Sony yeni oyun konsolu PlayStation 4 Pro, kısaca PS4 Pro satışa çıktı. 10 Kasım'da satışa sunulan konsolun Türkiye fiyatı ise 1.699 TL olarak belirlendi. Peki, yeni konsola geçecek PS4 sahibi oyuncular, oyunlarını nasıl aktaracak?

PS4'ten PS4 Pro'ya oyunları aktarmak
PlayStation'ın resmi açıklamasına göre, bu işi düşündüğümüzden çok daha kolay yapabiliyoruz. Tüm oyunlarımızı, kayıt dosyalarımızı, yakalanmış videolarımızı ve ekran görüntülerimizi, sistem ayarlarımızı ve kalan tüm içeriğimizi ethernet kablosuyla PlayStation 4 Pro'ya aktarabiliyoruz.

Bu kulağa harika geliyor çünkü yavaş UBS hızları nedeniyle harici hard disk üzerinden PS4 Pro'ya aktarım yapmak büyük bir işkenceye dönüşecekti. Üstelik hard disk üzerinden atmaya çalıştığımızda, önce yedek yapmamız gerekecekti. Kısacası zamandan hayli tasarrufumuz olacak.

Gelin hep beraber bu özelliği ofisimize gelen PlayStation 4 Pro üzerinde deneyelim. 577 GB veriyi kolayca PlayStation 4 Pro'ya aktardığımız videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.



Ethernet kablosuyla aktarım PS4 için yeni standart olacak
Bu işlem ayrıca normal PS4'ten normal PS4'e, PS4 Pro'dan normal PS4'e ve PS4 Pro'dan PS4 Pro'ya aktarımda da geçerli olacak.

İşlem için iki makinenin de aynı PSN hesabından giriş yapması ve 4.00 veya üstü sistem güncellemesini alması yeterli olacak.

Elbette böyle bir imkanınız yoksa, PSN hesabınıza girip, her şeyi baştan indirebilirsiniz. Eğer iki konsolda da giriş yapılmışsa tüm oyunlarınız, bilgileriniz ve verileriniz yeni konsolunuza aktarılabilecek. Bu işin biraz zorlu yolu çünkü ethernet kablosu iki sistemi birbirine bağlama konusunda büyük avantajlar sunuyor.

SDN