Nvidia'dan, güçsüz bilgisayarı olan oyunculara müjde





Nvidia'nın GDC'de yaptığı açıklama ile birlikte Bulut teknolojili oyun servisi resmiyete kavuştu. Nvidia Grid adı verilecek servise aylık ücret karşılığı abone olup, en güçlü oyunları 1080p ve 60FPS'de bilgisayarınızın özellikleri ne olursa olsun oynayabileceksiniz. Üstelik sadece bilgisayarınız ile sınırlı değil, Nvidia Shield tablet ile aynı oyunları el konsolu üzerinde de deneyimleyebileceksiniz.



Nvidia'nın sunacağı 2 farklı abonelik sistemi olacak, bunlardan biri ücretsiz iken diğer aylık ödeme sistemi ile çalışacak (Fiyat henüz açıklanmadı). İlk olarak kütüphanenizde 50'den fazla oyun olacakken, dilerseniz farklı oyunlar satın alabileceksiniz. Sunum sırasında Batman: Arkham Knight'ın fiyatı 59.99$ olarak gözüküyordu.



Nvidia'nın yapmış olduğu açıklamaya göre, Grid sistemi bütün dünyada çeşitli bölgeler kurulacak olan süper bilgisayarlar ile akıcı bir oynanış suracak. Jen-Hsun Huang'ın söylediğine göre; "Ortalama bir internet bağlantınız var ise, 150ms'lik bir gecikme ile oyunlarınızı oynayabilirsiniz. Bu göz kırpma süresinin sadece yarısına denk!" dedi.