Overwatch 7 Milyon Oyuncuya Ulaştı

Blizzard tarafından 24 Mayıs tarihi ile kullanıcılar ile buluşturulan Overwatch'un 7 milyon oyuncuya ulaştığı belirtildi.



Overwatch adı ile yayınlanan Blizzard oyunu oyun severlerden büyük bir ilgi görüyor. MOBA türündeki oyun, Blizzard adına da ilk olma özelliği taşırken, Blizzard bu alandaki ilk oyunuyla da başarıya ulaşmayı başardı. Konuyla ilgili yapıaln açıklamalarda oyunun kısa süre içerisinde 7 milyon gibi yüksek bir oyuncu sayısına ulaşırken, aynı zamanda oyun güvenliği nedeniyle pek çok oyuncuya da illegal programlar ve işlemler nedeniyle ban cezası verildiği açıklandı.

Resmi Veriler Paylaşıldı

Overwatch için ilk başlatılan açık beta sürecinde 9.7 milyon oyuncu oyuna dahil olurken, bu kadar büyük bir ilginin açık beta süresinde görülmesi oyunun daha çok kişi tarafından oynanacağını göstermişti. Overwatch'un 24 Mayıs tarihi itibari ile kararlı sürümüün kullanıcılar ile buluşturlmasının ardından ise en çok merak edilen soru da yanıtını buldu ve oyun oldukça fazla ilgi gördü.

7 milyon kişinin uzun saatler boyunca oynadığı oyun bu açıdan da Blizzard'ı tatmin ederken, 119 milyon saat oyun oynandığı belirtildi. Sadece bilgisayarlarda dğeil, bilgisayarların yanı sıra PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında da oynanabilen oyun bu bakımdan daha geniş bir oynanış alanına sahip.

Oyuncuların 24 Mayıs tarihi itibari ile 326 defa karakter değiştirdiği ve 11 milyon payload yapmayı da başardığı açıklandı.

Oyun