Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Jon Snow
  • 1 Post By Jön TüRk
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Jon Snow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
19 Ekim 2015
Bulunduğu yer
İstanbul
Mesajlar
2.533
Seslenildi
216 Mesaj
Etiketlendi
81 Konu
Ruh Hali
Cokyorgun

Standart Battlefield 1 inceleme - Türkler nasıl olmuş?

22 Ekim 2016
1

Battlefield 1 inceleme ile yılın en çok beklenilen oyununu sizlere anlatıyoruz. Battlefield 1 nasıl olmuş ve Battlefield 1 Türkleri nasıl gösteriyor soruları cevap buluyor!



Battlefield 1 inceleme ile yılın en çok beklenilen Oyununu sizlere anlatıyoruz. Battlefield 1 nasıl olmuş ve Battlefield 1 Türkleri nasıl gösteriyor soruları cevap buluyor!

Battlefield 1 nasıl olmuş?
Battlefield 1942, Battlefield 2, Battlefield 3, Battlefield 4 ve şimdi DICE aradaki eksik olan tek rakamı bizlerle buluşturuyor. Birinci Dünya Savaşı zamanına giden Battlefield 1.

Yıllar boyu Battlefield serisiyle haşır neşir olmuş bir kişi olarak, serinin gittiği yolu her zaman takdir etmişimdir. Aynı zamanda en çok eleştirenlerden biri oluşumdur. DICE multiplayer söz konusu olduğunda bize hep daha fazlasını verdi. Bugün halen onlar kadar iyi savaş atmosferi oluşturabilen bir oyun markası yok. Müzik gerekli değil , tankların, tüfeklerin, uçakların sesleri savaş alanına ayna tutmaya yetiyor.



Peki, Birinci Dünya Savaşı? İşte bu DICE'ın alabileceği en büyük riskti. İşin özetinde kurgusal bir düzlemde Amerika ve Rusya'yı kapıştırmak kimsenin tepkisini çekmez. İkinci Dünya Savaşı ise çok daha kolay çünkü bu sefer de karşınıza koyabileceğiniz bir kötü var. Karşıya Nazileri koyduğunuzda da kimse size tepki göstermeyecektir. 1914 ve 1918 yılları arasında tam 60 milyon askerin katıldığı savaş, dünya tarihini sonsuza kadar değiştirdi. Dünyanın en büyük devletleri iki farklı cepheye ayrıldı ve birbirlerine saldırdılar. Bu savaşa giren büyük-küçük her tarafın bir çıkarı vardı ve hepsinin amacı belliydi: 20. yüzyıl dünyasının hakimi olmak.

Battlefield 1 savaş karşıtı bir savaş oyunu olmayı deniyor ve bir şekilde bu sefer amacına ulaşıyor. Aslında DICE geçmişte hazırladığı senaryolarda hep savaş karşıtı şeyler anlattı ama hikaye modları yeterince iyi olmadığı için verilmek istenen mesajlar havada kaldı. Bir türlü oyunu deneyimleyen kişilere geçemedi o hikayeler.

Şimdiyse durum farklı ve daha prolog kısmında Battlefield 1 size gerçeği tokat çarpıyor. Hayatta kalmanız beklenmiyor diyerek savaş alanın ortasına sürülüyorsunuz. Her ölümünüzle bir asker ismi ortaya çıkıyor ve yeniden başlamak yerine başka bir askere geçiş yapıyorsunuz...



İşte Battlefield 1'in size anlatmak istediği tek şey bu. 60 milyon insan birbirine girdi. 60 milyon kişi daha önce hiç tanımadıkları insanları silahlarla, küreklerle, o da olmayınca çıplak elleriyle öldürdü. DICE bizlere savaşın kitaplarda olduğu gibi kahramanlık hikayelerinden öte bir şey olduğunu göstermek istiyor. Dünyayı sonsuza kadar değiştiren savaşın iç yüzüyle bizleri tanıştırmak istiyor.

Elbette tam bu noktada aklınıza tek bir soru geliyor. Acaba bizi nasıl gösterdiler? Bunu açıklamak gerçekten güç, çünkü hikaye her ne kadar savaşın acı yüzünü kendine amaç olarak bellemiş olsa da Savaş Hikayeleri'nde İtilaf güçleri tarafında yer alıyoruz. Eh, haliyle 1. Dünya Savaşı'nı onların gözünden oynuyoruz. Gelibolu bizim tarafımızdan değil Avustralyalı bir askerin gözünden anlatılıyor. Aslında bu hikayede sorun yok. Bishop, İngilizlerin tarafında yer alsa da onlardan pek haz alan bir adam değil. Ve bu hikaye boyunca Çanakkale Savaşı'nda bizim yaşadıklarımız aktarılmıyor.



İttifak askerleri tarihin en büyük donanmasıyla Gelibolu sahiline giriyorlar ve tek amaçları İstanbul'a yürümek. Bu kanlı savaş çatışma sırasında Bishop ve onun eri arasındaki dostluk bize anlatılıyor. İngilizler büyük bir bozguna uğruyorlar ve kaçabilmek için kendi askerlerini bile bombalıyorlar. Yani DICE bir tarafı iyi bir tarafı kötü göstermiyor. Sadece Tükler karşı tarafta. Hatta oyunun sonunda geçen yazılarda tüylerinizin diken diken olacağını garanti edebilirim.

Bunun dışında Arabistanlı Lawrence bölümleri Arapların özgürlük hikayesine dayandığı için hoşunuza gitmeyecek tabirler ve olaylara tanık olabilirsiniz. 400 yıldır Osmanlı himayesinde yaşayan orta doğuluların gözünde biz pek iyi insanlar değiliz.
Battlefield 1'in anlattığı hikayeler belli noktalarda can sıkıcı olsa da önceden de söylediğim gibi amaçlarına ulaşabiliyorlar. Keşke işin İttifak kısmına da değinip sadece itilaf devlerinin gözünden savaşı izlemeseydik dedim sadece. Bunu da ileride çıkartabilecekleri DLC hikayelerle kolayca yapabilirler.

Battlefield 1 inceleme
İsterseniz sözü daha fazla uzatmadan sizi Battlefield 1 inceleme videomuzla başbaşa bırakalım.



Battlefield 1 artılar ve eksiler
+ Hikaye bu sefer olmuş

+ Savaş atmosferi harika

+ Grafikler göz dolduruyor

+ Türkçe dil desteği


- Hikaye güzel ama monoton ilerliyor

- Arabistanlı Lawrence

- Vuruş hissi tatmin edici değil


Battlefield 1 çıkış tarihi: 21 Ekim 2016

Battlefield 1 fiyat: 225 TL

Battlefield 1 sistem gereksinimleri
Minimum Teknik Özellikler:


İS: 64-bit Windows 7, Windows 8.1 ve windows 10
İşlemci (AMD): AMD FX-6350
İşlemci (Intel): Core i5 6600K
Bellek: 8GB RAM
Ekran kartı (AMD): AMD Radeon™ HD 7850 2GB
Ekran kartı (NVIDIA): nVidia GeForce® GTX 660 2GB
DirectX: 11.0 uyumlu video kartı ya da dengi
Online Bağlantı Gereksinimleri: En az 512 KBPS bağlantı hızı
Sabit disk alanı: 50GB

Önerilen Teknik Özellikler:

İS: 64-bit windows 10 veya üstü
İşlemci (AMD): AMD FX 8350 Wraith
İşlemci (Intel): Intel Core i7 4790 veya dengi
Bellek: 16GB RAM
Ekran kartı (AMD): AMD Radeon™ RX 480 4GB
Ekran kartı (NVIDIA): NVIDIA GeForce® GTX 1060 3GB
DirectX: 11.1 uyumlu video kartı ya da dengi
Online Bağlantı Gereksinimleri: En az 512 KBPS bağlantı hızı
Boş Disk Alanı: 50GB

ShiftDelete.Net

Jön TüRk bunu beğendi.

  • To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
14 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Başkent
Mesajlar
33.815
Seslenildi
2159 Mesaj
Etiketlendi
342 Konu
Standart Cevap: Battlefield 1 inceleme - Türkler nasıl olmuş?
22 Ekim 2016
2
Harika.
Jon Snow bunu beğendi.
Bunu hiç unutma Evlat ! Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı;devam edegelen sömürgeceliği ,döktüğü kan,akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur . . .

Aliya İzzetbegoviç


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.