Nosgoth İncelemesi





Son Legacy of Kain oyununun çıkışından bu yana epey zaman geçti ve bu serinin hayranları da epey zamandır bekliyor. Geçtiğimiz aylarda Square Enix yapımcılığında kapalı betası yayınlanan ve geçtiğimiz günlerde açık beta aşamasına geçen Nosgoth ise Legacy of Kain evreni içinde tasarlanmış bir oyun.

Her ne kadar seriyle sadece "tema" olarak bağlantısı olsa da, hem Legacy of Kain hayranlarını "azıcık" mutlu ediyor, hem de diğer aksiyon sevdalılarının ilgisini çekmeyi başarıyor. Free-to-play olarak hazırlanan oyunda her ne kadar satın alma seçenekleri bulunsa sizi para ödemeye zorlamıyor. Oyuna vakit ayırarak da karakterleri , eşyaları ve yetenekleri kullanmak mümkün. Marketten alışveriş yaparken iki seçenek sunuluyor ve ister bir haftalık, ister sınırsız alım yapabiliyorsunuz. Tabii ki ödeyeceğiniz altın veya gem (gem gerçek para ödeyerek alınıyor) buna göre değişiyor.

Nosgoth'ta şu anda sadece iki mod bulunuyor: team deathmatch ve flashpoint. Team deathmatch tahmin edeceğiniz gibi iki takımdan oluşuyor ve belli bir puana oluşan takım kazanıyor. Flashpoint ise görev yapmaya dayalı, şu anda deneme aşamasında olan bir mod. Burada belli noktaları ele geçirmek gerekiyor ve belirtilen dakika içinde en çok yer kazanan takım, oyunu da kazanıyor. Maçlar 4'e 4 ve iki raund şeklinde oynanıyor. Her raundun bitiminde ırklar da değişiyor. İki ırk olan vampir ve insandan sadece birini seçmek mümkün değil kısacası. İlla ki hem insan, hem de vampir olarak oynamak zorundasınız. Aslında bu pek hoşuma gitmedi çünkü tek bir ırkta uzmanlaşmak isteyenler olacaktır.

İnsan olarak oynarken takım oyunu ağırlık kazanıyor fakat vampir ırkında durum değişiyor, bireysellik ön plana çıkıyor çünkü bire bir kapışmalarda neredeyse yüzde 100 oranında vampirler kazanıyor. İnsanlar her ne kadar güçlü silahlara sahip olsalar da vampirler çok daha atik ve saldırganlar. Oyuna ilk başladığınızda hoş bir tutorial kısmıyla yeteneklerin nasıl kullanılacağı her iki ırk üzerinde de size tanıtılıyor ve hazır olarak başlıyorsunuz. Hergün bir ücretsiz perk veriliyor ve bu sayede perksiz de kalmıyorsunuz.

Marketten alacağınız eşya ve yetenekleri de dikkatli açmanızı öneririm çünkü altın kolay birikmiyor. İyice biriktirip farklı şeyleri denedikten sonra satın alma işlemi yapmanızı öneririm, tabii oyuna ödeyecek fazladan dolarınız varsa bu size kalmış bir durum. Başlangıçta iki ırktan, toplam dört karakter veriliyor ve her beş seviyede bir kazandığınız artifactlerle yeni ırk açabiliyorsunuz.

Legacy of Kain'in müziklerini kullanan oyun işitsel yönlerden fazlasıyla tatmin edici. Seslendirmeler az olsa da, gayet tatmin ediciler. Vampirlerin seslerine ayrı parantez açmak istiyorum çünkü insan olarak oynarken seslerini duyduğunuz anda sizi bir "tırsma" kaplıyor. Grafiksel olarak da gayet tatmin edici. Her ne kadar kullanılan Unreal motoru biraz eskimeye başlasa da, 2015 yılında böylesine bir görsellik sunabilmesi takdire şayan. Tek eksik bence çevreyle etkileşim olmuş. Ayrıca oynadığım yaklaşık 5-6 saatlik süre boyunca herhangi bir buga, hataya da rastlamadığımı söylemeliyim.

Nosgoth, Legacy of Kain serisini sevenlere, vampir mitolojisine ilgili olanlara ve yeni bir MMO aksiyon oyunu ar ayanlara hitap ediyor. Her ne kadar çok eksiklikleri olsa da, şans verilmeli diye düşünüyorum zirâ devamlı yeni haritalar, modlar ve sınıflar üzerinde çalışılıyor. Git gide daha iyi bir hâle geleceğini düşünüyorum