FM2015 oynamak için internet bağlantısına ihtiyacım olacak mı?
İnternet bağlantısına sadece oyunu aktive edebilmek için ihtiyacınız olacak. Daha sonra "Çevrimdışı" olarak oynayabilirsiniz.

İnternet bağlantınız yoksa ne yazık ki oyunu doğrulayamayacak ve oynayamayacaksınız. SEGA tarafından bu karar alındığında durumun farkındaydık. 3 yıl önce buna benzer bir koruma programı başlattığımızda telefon ile aktivasyon sayısı %4'ün altındaydı. Bunlara rağmen internet bağlantısı olmayanları düşünerek telefonla aktivasyonu devam ettirdik. İnternet bağlantısı olmadığı için oyunu oynayamamak hepimiz için büyük utanç ancak günümüzde internet bağlantısı olmayan bilgisayar sayısı çok çok az.

Çevrimdışı Modu'nda nasıl oynarım?

Çevrimdışı modu Steam ağına tekrar bağlanmadan oyunu oynayabilmenizi sağlar. Bu internet üzerinden oynamak istemeyen, tek kişilik oyunları için yeni güncelleştirmeleri yüklemeyi tercih etmeyenler için oldukça kullanışlı. Çevrimdışı Modu'nun doğru şekilde çalıştığından emin olmak için Steam ağına bağlanmanızı ve oynamak istediğiniz her oyunu en az bir kere test etmenizi öneriyoruz.

PC ve Mac'de Çevrimdışı Modu'nu Kullanmak:

* Steam programını çevrimiçi olarak çalıştırın. Üye giriş ekranında "Parolamı kaydet" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.

* Oyun için gerekli tüm dosyaların yüklendiğinden emin olun. Bunu Kütüphane kısmından kontrol edebilirsiniz. (Oyun %100-Hazır yazıyorsa Çevrimdışı Modu'nda oynamaya hazırsınız demektir.)

* Başka güncellemeler olup olmadığını kontrol etmek için oyunu çevrimiçi şekilde çalıştırın. Emin olduktan sonra oyunu kapatın ve Steam'e geri dönün.

* Steam'de Ayarlar kısmından "Hesap referanslarımı bu bilgisayarda kaydetme" seçeneğinin işaretli olmadığından emin olun.

* Steam menüsünden "Çevrimdışı Ol" seçeneğini seçin.

* Çevrimdışı Modu'na geçmek için Steam'i yeniden başlatın.

Steam hesabı oluşturmak için hangi bilgiler gerekli?
Steam hesabı oluşturmak için yalnızca e-posta adresi, kullanıcı adı ve şifreye ihtiyacınız var.

Oyunu kutulu aldığım takdirde kredi kartı veya ödeme bilgilerimi belirtmem gerekecek mi?
Hayır. Oyunu kutulu aldığınız takdirde herhangi bir ödeme bilgisi girmeniz gerekmeyecek.

Steam ne kadar kaynak (Bellek, Disk vs.) tüketiyor?

Belli olmayacak kadar az kaynak tüketiyor. Ortalama olarak bir web sayfası açtığınızda tüketilen kaynak kadar.

Neden 3. parti bir uygulama kurmak zorundayım?

Uygulama satın aldığınız diskin içinde geliyor ve herhangi bir indirme yapmanıza gerek olmuyor. Direct X veya oyunu açabilmek için gerekli diğer uygulamalar gibi böyle bir üçüncü parti uygulamaya da sahip olmanız gerekiyor. Bu aşamada Steam uygulamasının diğer yazılımlardan, sürücülerden veya işletim sistemlerinden bir farkı yok ve bu program zaten binlerce kişinin bilgisayarında yüklü durumda.

Football Manager'ı çalıştırmakta sorun yaşadığımda kiminle iletişim kurmalıyım?

Herhangi bir sorunda SEGA Müşteri Hizmetleri'yle iletişim kurabilirsiniz. Bunun dışında forumlarımızda ihtiyacınız olan yardımı bulabilirsiniz. Steam üzerinde oyunla ilgili problemlerinizde de yardımcı oluyoruz, tek yardımcı olamadığımız konu doğrudan Steam hesabınızla ilgili problemler.

Steam hesabımda problem yaşadığımda kiminle iletişim kurmalıyım?

Bu konuda Steam Destek hattını kullanabilirsiniz. (https://support.steampowered.com/)

Steam hangi dilleri destekliyor?

*İngilizce
*Flemenkçe
*Fransıca
*İtalyanca
*Korece
*İspanyolca
*Çince
*Rusça
*Tayca
*Japonca
*Portekizce
*Polonca
*Danca
*Fince
*Norveççe
*İsveççe
*Macarca
*Çekçe
*Rumence
*Türkçe
*Portekizce
*Brezilya
*Bulgarca

Oyunu aktive ettikten sonra Steam sunucuları geçici olarak servis dışı olduğunda ne oluyor?

FM2015'i bu durumda oynayabilir miyim? Eğer Çevrimdışı Modu'nda oynuyorsanız bu durum sizi etkilemeyecektir.

Otomatik güncelleştirmeleri kapatmak için bir seçenek var mı?

Evet. Steam uygulamasını başlatın, Kütüphane'den oyunun adına sağ tıklayın ve Özellikler'e gidin. Güncellemeler sekmesinde "Bu oyunu otomatik olarak güncelleme" seçeneğini seçin.

FM2015'i birden fazla bilgisayara yükleyebilir miyim?

Evet. Oyunu bir defa aktive ettiğiniz takdirde başka bilgisayarda Steam uygulamasını kurduktan sonra Kütüphane'den oyunu seçip tekrar indirebilirsiniz. İstediğiniz kadar bilgisayara kurabilirsiniz ancak aynı anda çevrimiçi olarak yalnızca birinden oynayabilirsiniz.

Aynı anda birden fazla yerde oyunu oynayabilir miyim?

Çevrimiçi şekilde yalnızca tek bilgisayardan oynayabilirsiniz.

Yurtdışından aldığım kutulu oyunu aktive edebilir miyim?

Evet. Steam oyunun hangi bölgeden alındığıyla ilgilenmiyor. Fakat Steam üzerinden satışını yapmadığımız ülkelerin birinden alamazsınız.

Oyun diski bozulursa veya kaybolursa ne olur?

Steam'in avantajlarından biri diske ihtiyaç duymadan oyunu indirebiliyor ve oynayabiliyor olmanız. Oyun kuruluysa Kütüphane'den oyuna tıklayarak oynayabilirsiniz. Oyun kurulu değilse yine Kütüphane'den oyunu seçip bilgisayarınıza indirebilirsiniz. O güne kadar çıkan güncellemeler de beraberinde yüklenecektir.