Kupta Çilekli Pasta Malzemeleri

15 – 20 adet çilek

Pandispanya için Malzemeler
5 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için Malzemeler
½ su bardağı un
½ su bardağı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
2,5 su bardağı (500 ml.) süt
1 tepeleme yemek kaşığı (30 gr.) tereyağı

Hazırlanışı

Çilekleri küçük küpler halinde doğrayın.
Bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma ekleyin ve dıştan içe doğru kapatarak karıştırın. Harcı, tabanına fırın kağıdı serilmiş büyük boy cam fırın kabına yayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 11 dakika pişirin.
Kreması için olan tereyağı hariç bütün malzemeleri bir sos tenceresinde ocağa almadan iyice karıştırın. Nişasta iyice karışınca ocağa alın ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışım krema kıvamına gelince ocaktan alın ve tereyağını ekleyerek karıştırıp, soğuması için kenara alın.
Fırından çıkan ve soğuttuğunuz pandispanyayı servis edeceğiniz kuplara göre alt taban ve orta tabana oturacak şekilde şekiller çıkarın. Kuplarınızın tabanına kestiğiniz pandispanyayı yerleştirin. Üzerine kremayı ilave edin ve küçük küpler halinde doğradığınız çilekleri serpiştirin. Ardından orta taban için çıkardığınız pandispanyayı yerleştirin üzerine krema ilave edin ve bürün bir çileği dilimleyerek üzerine yerleştirin. Bütün kupları aynı şekilde hazırlayın ve soğuk servis edin.