Baton Pasta Nasıl yapılır - Baton Pasta Tarifi
MALZEMELER
6 paket bitter çikolata.
1 paket bisküvi.
800 g taze süt kreması.
ÜZERİ İÇİN.
kakao.
toz fıstık.
HAZIRLANIŞI:
Taze süt kreması ısıtılmak üzere tencereye konur. Kaynamadan ocaktan alınır. Bitter çikolatalar içine atılır ve eriyene kadar karıştırılır. Soğumak üzere buzdolabına bırakılır. Kremanın soğuk olması önemlidir. Krema cıvık olursa çikolata ekliyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Dikdörtgen bir kalıbın içine kolay çıkması için streç serilir. Üzerine dibini dolduracak kadar soğuyan kremadan dökülür. 3 adet bisküvi 2 kat halinde yanyana dizilir. Bisküvileri aynı hizada tutmanız önemlidir. Üzerine tekrar bisküvileri kapatacak kadar krema dökülür. 3 kat olana kadar bu işlem yapılır ve son olarak kalan krema dökülür. Bu şekilde 1 gün dolapta bekletilir. Zaman sıkıntınız varsa buzlukta 3-4 saat bekletebilirsiniz. Donunca sunum tabağına çevrilerek çıkarılır. Toz kakao gezdirilir ve toz fıstık serpilerek servis edilir.
Penia
Şimdi Daha Deliyim
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Baton Pasta Nasıl yapılır - Baton Pasta Tarifi
16 Ocak 2017
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Süreyya bunu beğendi.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.