Milföyü ve çilekli dondurmayı birleştirdik. Ortaya yeme de yanında yat bir tatlı çıktı.

Malzeme Listesi


  • 6 tatlı kaşığı çilekli dondurma
  • 6 adet hazır milföy hamuru
  • 100 gr krem şanti
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı


Adım 1

Fırını 220 derecede önden ısıtın. Milföyleri yuvarlak bir şekilde kesin, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerilerine çatal ile delikler açın. İyice kabarana kadar yaklaşık 19 dakika pişirin.
Adım 2

Milföyleri fırından çıkarıp enine ortadan ikiye kesin, kesili tarafları yukarı bakacak şekilde dizerek 2 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Pastayı oluşturmak için önce tabana bir milföy hamuru yerleştirin. Üzerine bir top çilekli dondurma koyun. En üste bir milföy hamuru yerleştirin.
Adım 3

Üzerine koyup pudra şekeri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.