Pandispanya Yapımı


Pandispanya Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pandispanya Yapımı Tarifi Yapılışı
Oda sıcaklığında ısınan yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpın. Yaklaşık 5-6 dk devam eden bu işlemden sonra sıcak suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından unu kabın içine eleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı da kattıktan sonra karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının alt tarafına yağlı kağıt serip hamuru dökün. (Kalıbın kenarlarını yağlamanıza gerek kalmayacaktır). Isıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Üzeri kızardıktan sonra kürdan testi yapın pişmişse tamamdır yumuşacık pandispanyanız hazır❣️
Not: Ben yaş pastada ortadan kesip arasına puding sürüyorum. O sırada soğuk sütle (2-3 yemek kaşığı kadar) ıslatıyorum daha yumuşak bi hamur oluyor bilginize☺

Pandispanya
Pandispanya