Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;

6 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı sıcak su
İçi için;

Dr otker hazır pasta kreması 3 paket
2 paket dr otker krem şanti dışını kaplamak için
Pandispanyayı ıslatmak için;

1 kaşık granül kahve
2 kaşık toz şeker
1 su bardağı ılık su
Süslemek için;

Ben 2 tane pandispanya yapıp dörde böldüğüm için pasta yüksek oldu. Kısa rulokatlar kenarını kapatmadığı için, uzun boylu 2 kutu rulokat kullandım.
Kalpli draje ve çikolata draje kullandım.
Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı
Pandispanya için yumurtaların aklarını ayırıp bir fiske tuzla köpürene kadar çırpalım diğer tarafta şeker yumurta krema kıvamını alana dek çırpalım. Elenmiş un ve diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Dilerseniz 2 kaşık kakao ekleyip bu aşamada kakaolu yapabilirsiniz. Ben öyle yaptım. Daha sonra yumurta aklarını fazla söndürmeden karışıma ekleyelim. Spatulayla karıştırıp kelepçeli kalıba dökelim. Ben 22 cm kelepçeli kalıp kullandım.
Bu şekilde iki pandispanya yapalım yaptığım her bir pandispanyayı bıçakla ikiye böldüm. Kaşıkla hafifçe ısladım, arasını pasta kremasıyla doldurum. Katları tamamladıktan sonra krem şantiyle etrafını kapayalım, bolca kullandım krem şanti dış kaplaması bir parmak kadar oldu. Daha sonra fotoğrafta gördüğünüz gibi rulokatla etrafını dönüp kurdelayla bağlayalım. İstediğiniz gibi üstünü süsleyebilirsiniz