Çilekli Muzlu Pasta
Çilekli Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;

4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
Krema için;

1 litre süt
125 gr margarin
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
Türk kahvesi fincanı çok fazla büyük olmasın
Süsleme için;

Çilek ve Muz
Çilekli Muzlu Pasta Tarifi Yapılışı
Bahar geldi. Bol çilekli bir pasta yapmanın tam zamanı.

Tarifimize pandispanyayı hazırlayarak başlayalım. Yumurtaları ve şekeri yaklaşık 10 dk. çırptıktan sonra, suyu ekleyip çırpalım. Un ve kabartma tozunu eleyerek karşımı tekrar çırpalım. Kek hamurumuz hazır. Hamuru, içine yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba dökelim. Hamurun alttan taşmaması için kabın etrafını alüminyum folyo ile sarıyorum. Kekimizi 180 derecede ısıtılmış fırında kapağını açmadan pişirelim. Üstü yeterince kızarınca piştiğini düşündüğünüz anda çıkarabilirsiniz. Keki soğuması için bekletelim. Yeterince soğuyunca enine ortadan ikiye keselim. Kekin çok düzgün olması için bazen hamuru iki seferde pişiriyorum. Kremanın kek ile bütünleşmiş olması hoşuma gittiği için, kekin ince olmasını tercih ediyorum. Bu nedenle kalıbı büyük ayarlıyorum.

Krema işin kolay kısmı. Margarini bir tencerede eritip. Unu ekliyoruz. Bir dakika kadar onu karıştırdıktan sonra süt ve şekeri ekleyip kaynayana kadar çırpma teli ile karıştırıyoruz. Kaynadığı anda ocağı kapatıp ilk sıcağı çıktıktan sonra vanilyayı ekliyoruz. Biraz soğumasını bekledikten sonra kremayı 10-15 dk kadar çırpıyoruz. Soğuduğu anda kremamız da hazır.

Sıra tüm malzemeleri birleştirmeye geldi. Kekimizin bir katını kelepçeli kalıbımızın içine yerleştiriyoruz. Ben daha düzgün sonuç alabilmek için kelepçeli kapta şekillendirmeyi tercih ettim. Üstüne kalınca bir kat krema sürüyoruz. Kremanın üstüne birer kat ince dilimlenmiş çilek ve muz yerleştiriyoruz. Meyvelerin üstüne bir kat daha kek ve kalan kremayı yerleştirip 3-4 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Üst katına koyacağınız meyveleri servis etmeden hemen önce koymalısınız.

Pastanızı servis edilmeden bir gün önce yapmanızı öneriyorum. Ben bu şekilde daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.