Malzemeler:
3/4 çay bardağı zeytinyağı*
2 adet kuru soğan yemeklik doğranmış
4-5 adet kurutulmuş domates doğranmış*
3 adet kurutulmuş sivri biber doğranmış*
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kaynamış su
15 tatlı kaşığı tuz
* dilerseniz zeytinyağı yerine 2 yemek kaşığı tereyağı 4-5 kurutulmuş domates yerine 3 adet taze domateskurutulmuş sivri biber yerine de aynı miktarda taze sivri biber kullanabilirsiniz.
Hazırlanması:
Yıkanmış mercimekleri üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle yarı pişmiş hale gelinceye kadar haşlayın.
Soğanı zeytinyağı ile öldürün. Domates ve biberleri ilave edip 5 dakika kavurun.
Salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ile mercimeği ilave edin. Tekrar 1-2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış su ile 15 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
Pilav suyu tamamen çekene kadar pişirdikten sonra üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin.
3/4 çay bardağı zeytinyağı*
2 adet kuru soğan yemeklik doğranmış
4-5 adet kurutulmuş domates doğranmış*
3 adet kurutulmuş sivri biber doğranmış*
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kaynamış su
15 tatlı kaşığı tuz
* dilerseniz zeytinyağı yerine 2 yemek kaşığı tereyağı 4-5 kurutulmuş domates yerine 3 adet taze domateskurutulmuş sivri biber yerine de aynı miktarda taze sivri biber kullanabilirsiniz.
Hazırlanması:
Yıkanmış mercimekleri üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle yarı pişmiş hale gelinceye kadar haşlayın.
Soğanı zeytinyağı ile öldürün. Domates ve biberleri ilave edip 5 dakika kavurun.
Salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ile mercimeği ilave edin. Tekrar 1-2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış su ile 15 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
Pilav suyu tamamen çekene kadar pişirdikten sonra üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin.