Malzemeler
1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
1 adet orta baş patlıcan1 adet kırmızı salçalık biber
1 adet orta boy soğan
Yarım demet dereotuYarım çay bardağı zeytin yağı1/4 limonun suyu
Tuz
Tarif
Nohutlar bir gece önceden suyla ıslatılıp, ertesi gün suyu değiştirilerek haşlanır. Patlıcan ve biber ocakta közlenir.
Közlenmiş patlıcanların kabukları soyulup yıkandıktan sonra, ince bir şekilde doğranır.
Közlenmiş kırmızı biberin de kabukları soyulur ve küçükçe doğranır.
Soğan piyaz şelinde doğranıp, tuzla ovulur ve yıkanıp, süzgeçte suyu süzülür.
Dereotu ince kıyılır. Bu arada haşlanmış olan nohutların suyu süzülür.
Genişçe bir kapta, doğranmış patlıcan, kırmızı biber, soğan, dereotu, nohut, zeytinyağı, limon suyu ve tuz karıştırılır.
Piyaz servis tabağına aktarılıp, servis yapılır.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Patlicanli Nohut Pilavi
22 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.