MAZEMELER;
2 su bardağı pirinç
2 vernek kasını çamfıstığı
2 yemek kaşığı kuşüzümü
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
Şeker
Tarçın
Tuz
Yapılışı;
Kuru soğanı incecik kıyın çamfıstığı ile zeytinyağında pembeleştirin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine 3 su bardağı su, temizlenip yıkanmış kuş üzümü, şeker ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Tarçın serttikten sonra ocağı kapatın. Kapağı kapalı olarak bekletin, ılık yada soğuk servis yapın.
Üyelik tarihi
20 Ağustos 2016
Bulunduğu yer
Balıkesir
Yaş
27
Mesajlar
429
Seslenildi
18 Mesaj
Etiketlendi
15 Konu
Ruh Hali
Zeytinyağlı Pilav Tarifi
23 Kasım 2016
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati