En güzel patates kızartması
Özellikle fast-food restoranlarda yediğiniz patates kızartmalarının aynısını evde yapmaya çalışırsınız ancak beceremezsiniz. Çünkü en iyi patates kızartmasını nasıl yapacağınızı ve işin püf noktalarını bilmiyorsunuz.

Hem haşlaması, hem sulu yemeklerin vazgeçilmezi, hem mezelerin baş tacı hemde fast food beslenmenin olmazsa olmazı olan patatesi nasıl pişireceğinizi öğrenin.

Bazı patatesler kızarma için uygun uygundur bazı patateslerde yemekler için uygundur. Nişasta miktarı düşük patatesler kolayca dağılmadığı için salatalarda ve fırın tariflerinde tercih edilir. Orta nişastalı patatesler tüm tariflerde kullanılabilir. Yüksek miktarda nişasta içerenler ise dokularının kuru olması sebebiyle fırınlanırken tercih edilir.
Patatesin kabuklarını soymayın
Organik patatesleri pişirirken kabuklarını soymayın. Çünkü bu sebzelerin vitamin ve minerali kabuğundadır. Çiğ patatesi soyduğunuzda kararmasının sebebi içerisinde bulunan karbonhidratın oksijen ile etkileşime geçmesidir. Eğer patateslerinizin kararmasını istemiyorsanız soğuk su içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır.

Bazı patatesler haşladıktan sonra gri renk alır. Bu renk değişimini önlemek için kaynama suyuna bir kaşık limon suyu ekleyebilirsiniz.

Patates kızartmanın sırrı
Çıtır çıtır patates kızartması yapmak için dilimlediğiniz patatesleri 1 saat süreyle soğuk su içerisinde ve buzdolabında bekletin. Bu işlemden sonra kurulayarak pişirin.