Sebzelerin sirkeyle yıkanması, sirkeyle sebze yıkama, sebze ve meyvelerin yıkanması, sebze ve meyveler nasıl yıkanmalı, sebze meyve temizleme, sebzeleri nasıl yıkamak gerekir, sebzeleri temizlemek için hangi yöntemleri kullanabiliriz, meyve ve sebzeleri yıkarken nelere dikkat etmelisiniz…

Sebze ve Meyve Temizliği
Sebze ve meyvelerin hijyenik bir şekilde yıkanması sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Bunun için suyun altında akıtarak ve fırça yardımıyla yıkama yöntemi ve*derin bir leğende tuzlu ve sirkeli su içinde bekleterek yıkama yöntemi vardır.

Sebzelerinizi tuzlu suda ya da sirkeli suda*yıkamayı alışkanlık haline getirin. Tuzlu su ve sirkeli su, sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler. Yeşil yapraklı sebzeleri havuz yöntemi denilen yöntemle yıkamak önemlidir.*Sirke ya da tuz toprağın çözülmesine yardımcı olacaktır.

Diğer tarafta yine su dolu ikinci bir hazne daha bulundurun. Bu haznenin içine de sirke ya da tuz ekleyin. Birinci haznede arındırma işlemini başlattığınız yaprakları tek tek alarak ikinci hazneye geçirin. Daha sonra akarsuyun altında her bir yaprağı tek tek yıkayarak sebze kurutucusunun içine alarak sebzelerinizi kurutabilirsiniz.

Elma, portakal gibi iri meyveleri*ise suyun altında akıtma yöntemiyle yıkayabilirsiniz. Çilek gibi tozları içine alabilecek meyveleri yıkarken önce havuz yöntemini sonrasında da bir süzgeç içinde suyun altında akıtma yöntemini kullanabilirsiniz.