Eğer evde ihtiyacınız yoksa yolculukta da yoktur

Yolculuğa çıkarken, günlük hayatımızda genellikle kullanmasak da, yolculukta ihtiyacımız olacağını düşündüğümüz bir çok şeyi bavulumuza yerleştiririz. Emin olun, evde ihtiyacınız yoksa yolculukta da olmayacaktır.
Bagaj etiketi kullanın

Yolculuk sırasında bagajınızı kolayca takip etmek için bagaj etiketleri çok kullanışlı olacaktır. Son yıllarda bagaj etiketlerinin bir çok renkli ve farklı seçeneği bulunmakta.
Pratik temizlemeyle yedek kıyafetlerden kurtulun

Kirlilerinizin kir ve kokusu diğer çamaşırlarlarınıza sinmesini istermiyorsanız, yolculuk dünüşü kirli poşetlerine koyun. Farklı bir çantaya aktarmış olsanız bile, asıl bavulunuzda yer açılmış olacak.
Paketleme kutuları

Saklama torbalarının birçok seçeneğini bulabilirsiniz. Bu kullanışlı kaplarla yerden tasarruf etmiş olacaksınız. Eğer çocuğunuz varsa sizin için tam bir kurtarıcı olacaktır.
Seyahat boyu

Yolculuk için pratik eşyalar satan mağazaları ziyaret edin. İhtiyacınız olan ama boyut olarak çok yer kaplayacağını düşündüğünüz eşyaların birçoğunun, seyahat boyu çantanız için çok daha kullanışlı olacaktır.
Yolculuk için pratik eşyalar satan mağazaları ziyaret edin. İhtiyacınız olan ama boyut olarak çok yer kaplayan eşyaların birçoğu, seyahat boyu çantanız için çok daha kullanışlı olacaktır.
Katlamanın önemi

Uzun ve çok yer kaplayacak şeyleri katlamak size boş alan yaratırken her şeyi katlamak da bir o kadar gereksiz. Sonrasında kırışıklıklarla uğraşmak sizin için yorucu olacaktr. O yüzden bu katlama işini de akıllıca yapmamız gerekir.
Bir plan ile ilerleyin

Önemli olan, yolculuk için çantanızı hazırlarken alanı en iyi şekilde kullanmak. Bunun için de gereksiz kıyafetlerimizi ve ayakkabıları ayırmalıyız. Kombinleri önceden belirleyip çantanıza ona göre yerleştirebilirsiniz. Her kıyafetinizle uyacak ayakkabıyı seçmek de eleme yapmanıza yardımcı olacaktır.
Yolculukta doğru şeyleri giyerek yerden tasarruf edin

Yolculuk için doğru kıyafeti seçerek çantanızdaki yeri rahatlatabilirsiniz.
Gittiğimiz yerden aldıklarımız

Gittiğimiz yerlerden hep bir şeyler almak isteriz ama döndüğümüzde hep bir köşede dururlar. Anı olarak hatırlatacak bir şeyler istesek de akıllı alışveriş yapılmalı.