Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 1 Post By Gülfem
  • 2 Post By İbid
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
14 Haziran 2016
Bulunduğu yer
Yıldızların çiçeklere göz kırptığı yerden
Mesajlar
6.914
Seslenildi
664 Mesaj
Etiketlendi
127 Konu
Ruh Hali
Capcanli

Standart Et Buzdolabında Ne Kadar Süre Saklanabilir?

22 Şubat 2017
1



Yiyeceklerin sağlıklı bir şekilde saklanması için her evin baş tacı niteliğindeki buzdolapları, besinleri uzun süre bozulmadan yiyebilme olanağı sunmaktadır. Bu noktada birçok kişinin bilmeden yanlışa düştüğü ve sağlıklı bir besinin sağlıksız bir hale dönüşmesine neden olunan et, buzdolabında nasıl ve ne kadar saklanacağı konusunda oldukça özen gerektiren bir konudur. Birkaç gün içinde tüketilecek olan eti dondurmadan buzdolabında da bekleterek sorunsuz bir şekilde yemeklerde kullanmak mümkündür. Yaklaşık 3-4 gün boyunca tazeliğini koruyarak bekleyebilen kırmızı eti daha fazla dondurmadan buzdolabında bekletmek doğru değildir.

Buzdolabında Et Saklamanın Püf Noktaları

Çabuk bozulma özelliğine sahip olmasından dolayı kırmızı eti muhafaza etmek oldukça zordur. Bu nedenle her bayanın işine yarayacak püf noktalar özellikle kurban bayramında fazla miktarda kalan eti doğru bir şekilde saklamayı sağlayacaktır. Birkaç gün dinlenmesi için tercih edilen buzdolapları için eti büyük parçalardan ziyade küçük dilimlere ayırarak saklamak gerekir. Bu şekilde buzdolabı soğukluğunun etin her yanına ulaşması daha mümkün olacaktır.

Kıyma Buzdolabında Ne Kadar Süre Saklanabilir?

Parça ete nazaran bozulma hızı daha çabuk olan kıyma, kısa sürede tüketilmesi önerilen bir besindir. Bir günde kıymanın kullanılması idealken, daha fazla buzdolabında saklanması gereken durumlarda bu süre iki günü geçmemelidir. Derin dondurucu kısmında aylarca saklansa da sorun olmayan et ve kıyma gibi yiyecekler de 3 ayı geçirmeden tüketilmesi gereken besinlerdir.

Buzdolabında Et Saklarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Buzdolabının alt kısmında birkaç gün muhafaza edilmek istenen et olduğunda mutlaka buzdolabının soğutma ayarı en yüksek ayarda olmalıdır. Ayrıca etin üstünü kapalı bir şekilde buzdolabına koymak, etin terleyerek bakteri üretmesine neden olacaktır. Büyük parçalar şeklinde ve üstü örtülmeden eti saklamak en doğru olanıdır.

Çiğ olan et uygun buzdolabı koşullarında 3-4 gün saklanabilirken pişmiş olan et için saklama süresi en fazla iki gün olmalıdır. Taze olarak tüketildiğinde üst düzey fayda sağlayan eti çok fazla bekletmek besin değerlerinin kaybolmasına neden olacaktır. Bu nedenle et çiğ de olsa pişmiş de olsa mutlaka teze iken tüketilmeye özen gösterilmeli, birkaç gün içinde tüketilmeyeceği düşünülüyorsa beklemeden hemen derin dondurucuya atılmalıdır.

İbid bunu beğendi.
İbid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Ocak 2017
Mesajlar
602
Seslenildi
75 Mesaj
Etiketlendi
17 Konu
Standart Cevap: Et Buzdolabında Ne Kadar Süre Saklanabilir?
22 Şubat 2017
2
artık dolap da et saklayanların olacagını sanmıyorum
fiyatı baya tuzlu oluyor
Gülfem ve Süreyya bunu beğendiler.
"Sus bir süre, ey rüzgar! dur bir an, ey ırmak! vadide sesim çınlasın diye, yolcum beni işitsin diye."
G-W-A
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj