Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
14 Haziran 2016
Bulunduğu yer
Yıldızların çiçeklere göz kırptığı yerden
Mesajlar
6.914
Seslenildi
664 Mesaj
Etiketlendi
127 Konu
Ruh Hali
Capcanli

Standart Tereyağı Küflenmeden Nasıl Saklanır?

22 Şubat 2017
1

Tereyağının, sağlıklı kullanım için uygun şartlar altında korunması gerekir. Saklarken ne kadar bilinçli davranılırsa o kadar uzun ömürlü olması sağlanır. Bu aşamada bileceğiniz birkaç ayrıntı, tereyağınızı daha uzun ömürlü kılacaktır.

Tereyağının Küflenmesine Nasıl Engel Olunur?

Tereyağının küflenmesine engel olmak için saklanacak en uygun ortam buzdolabıdır. Buzdolabının en kuru olan noktası tercih edilmeli ve tereyağı güzelce sarılarak o noktaya koyulmalıdır.

Saklarken ağzının açık olmamasına özen gösterilmelidir. Hava alan tereyağı, üzerinden yavaş yavaş sararmaya başlar. Bu aşamada pek sorun yokmuş gibi görünse de sarı tabaka kalınlaştıktan sonra yağ tüketilmemelidir. Çünkü kalın sarı tabaka, yağın bayatladığının göstergesidir. Bu yüzden henüz ilk aldığınızda, vakumlu poşette bulundurmanız en mantıklısıdır. Yiyeceğiniz kadarını bir kâseye alır sonra yine kapatırsınız.

Tereyağını Saklama Yolları Nelerdir?

Tereyağını küften korumanın en kolay yollarından biri de salamura yapmaktır. Bilhassa çok fazla aldıysanız ve buzdolabınızda yeriniz yoksa o zaman salamura en mantıklı yol olacaktır.

Tereyağını salamura yapmak için iri iri parçalara ayırmak gerekir. Her parça, tuzlanıp ağzı hava almayan kaba konulur. Bu yöntem uygulandığında tereyağın ömrü iki kat artar fakat tadının değiştiğini bilmelisiniz. Çünkü tuz, bir süre sonra içine de karışacaktır. Yine de en sağlıklı saklama yollarından birinin salamura olduğunu bilmelisiniz. Hem bakteri barınmasını hem de tereyağının bayatlamasını engeller.

Tereyağı Eritilerek Muhafaza Edilir mi?

Tereyağını muhafaza edebilme yollarından bir diğeri de eritmektir. Eritilen yağın salamuradan daha uzun ömürlü olduğu bilinmektedir. Ayrıca buz dolabında çok yer kaplamaması da bir diğer avantajıdır.

Kısık ateşte yavaş yavaş eritilen yağ, buzdolabı kalıplarına ya da küçük kalıplara konularak buzluğa atılır. Böylece hem yemeklerinizde hem de ihtiyacınız olduğunda küçük parçaları kullanabilirsiniz.

Eritme yöntemi yaklaşık 4 ay gibi bir süre kullanmayı sağlar. Ancak eriterek kullanmanın çok tercih edilmediği bilinmektedir. Çünkü yağ, tat olarak tereyağı özelliğini korusa da sağlıklı olma durumunu kaybedebilir. Bu durumda bayatlama ya da küflenme riski göz önüne alındığında haftalık olarak az az tercih etmek en mantıklı yoldur.

Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
26 Eylül 2016
Mesajlar
10.664
Seslenildi
659 Mesaj
Etiketlendi
76 Konu
Ruh Hali
Kotucocuk
Standart Cevap: Tereyağı Küflenmeden Nasıl Saklanır?
22 Şubat 2017
2
Buzluğa koyun.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj