Kuş Pisliğini Temizlemenin Pratik Yolları

Giysilerden Kuş Pisliği Lekesini Çıkarmanın Yolları


Leke Yeniyse: Eğer kuş pisliği lekesi henüz oluşmuşsa, leke hemen bir ıslak mendille ya da ıslak bezle bulunduğu yüzeyden silinmelidir. Bu şekilde hızlı bir müdahaleyle kuş dışkısından dolayı oluşabilecek lekeyi en baştan engellemiş olursunuz.

Leke Kurumuşsa: Kıyafetinizde oluşan kuş pisliğini daha sonra fark ettiyseniz, evde hazırlayabileceğiniz bir karışımla temizleyebilirsiniz. Ilık suya bir miktar çamaşır deterjanı ekleyiniz ve karıştırınız. Özellikle deterjanınızın ağartıcı olmamasına dikkat etmelisiniz. Daha sonra kıyafetinizin lekeli olan bölgesine bu karışımdan ekleyin ve bir süre bekleyin. Çamaşır deterjanları kuş pisliği gibi sert ve kalıcı lekelerin yumuşamasına yardım eder. Yaklaşık iki ya da üç dakika kadar beklemeniz yeterli olacaktır. Daha sonra, yumuşak bir süngerle lekeli alanı silebilirsiniz. Lekenin kurumasına izin vermeyin. Bu yüzden deterjanlı su ile sürekli olarak nemlendirin ve süngerle silin. Leke tamamen silininceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Eğer kıyafetiniz hassas bir kumaşa sahip ise, narin hareketlerle silme işlemini yapmalısınız. Ayrıca temizlik işlemi bitince, kullandığınız süngeri atmalısınız.

Son aşamada ise kıyafetinizi çamaşır makinesinde, kumaşına uygun bir programda yıkayabilirsiniz.

Kuş pisliği lekesi sizi zorluyorsa, çıkması pek mümkün değilse; beyaz kıyafetler için farklı bir yöntem daha var. O da amonyaklı su kullanımı… Suyun içerisine bir miktar amonyak karıştırıp, temiz bir bezle lekeli alanı siliniz. Ve daha sonra da bol suyla durulayınız.
Bir türlü çıkmayan kuş pisliği lekesi, eğer renkli çamaşırlarınıza musallat olduysa, benzinle çıkarmayı denemek de bir seçenektir. Elbette ardından iyice durulamanız şartıyla…