Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik

Ahçı Ramazan İftar Menüsü

28 Mayıs 2017
1

Ramazan İftar Menüsü

2. Gün İftar Menüsü 2017


Ramazan Ayı’nın 2.gün iftar menüsü.

Bu sene de forumunuz özel iftar menüsü sizlerle paylaşacağım her güne özel iftar menüleri ile sizinleyim

Bugün iftarda ne yapsam diye düşünenler için fikir alabileceğinizi düşündüm çorba, ana yemek, pilav, salata ve tatlı tariflerinden iftar menüleri sunacağım.



Herkese hayırlı ramazanlar dileriz



1) Hanım Ağa Çorbası
2) Garnitürlü Beşamel Soslu Tavuk Sote
3)Patlıcanlı Bulgur Pilavı
4)Turşu Tadında Mor Lahana Salatası
5)Semizotu Salatası Tarifi
6)Basit Ama Gösterişli Tatlı

Hanım Ağa Çorbası Tarifi


Hanım Ağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

6 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
1 çay kaşığı çeşni veya 1 adet knorr
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
Yarım çay bardağı tel şehriye

Üzerine;

2-3 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı nane


Hanım Ağa Çorbası Tarifi Yapılışı



Vitamin ve Protein deposu çok lezzetli muhteşem bir çorba
1 adet soğan ince rendelenir. Tencereye sıvı yağ konulup soğan kısık ateşte yumuşayana kadar kavrulur. Salça eklenip bir iki tur çevrilip suyu eklenir. İsteğe bağlı toz çeşni yada 1 adet knorr atılır. Eğer koymak istemezseniz ( ben koymadım) 1 dolu çay kaşığı tuz atılır.
Kaynamadan ısınmaya başlayınca erişte ve şehriye eklenir kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohut eklenir. 3-4 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra haşlanmış mercimek ilave edilir ve 3-4 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Maydanoz ince ince kıyılıp eklenir ve karıştırılıp kapağı kapatılır. 5 dakika sonra tereyağ kızdırılıp nane yakılır ve çorbaya ilave edip karıştırılır kapağı kapatılır. Dinlendikçe biraz daha şişecek kıvamı da tastamam olacaktır.



Garnitürlü Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

500 gr tavuk göğsü
1 kuru soğan
2 sivri biber
1 kırmızı biber
1 çay bardağı bezelye
2 patates
2 havuç
Karabiber
Pul biber
Kekik
Sıvıyağ
Tuz

Beşamel sos:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Üzeri:

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Garnitürlü Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Tavuğu yıkayıp keselim.Tavaya sıvı yağ koyup tavuk göğsünü içine koyup suyunu çekinceye kadar pişirelim. Yemeklik doğranmış kuru soğan, sivri biber ve kırmızı biberi de ekleyip kızartalım .Ocağın altını kapatalım. Patatesi, havucu ve bezelyeyi haşlayalım( ben kendim hazırladım siz isterseniz hazır garnitür kullanabilirsiniz). Suyunu süzüp tavuğa ekleyelim .Biraz daha ocağın üzerinde kızartalım baharatlarını ve tuzunu ilave edip ocağın altını kapatalım. Yağlanmış fırın kabına yayalım. Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekleyelim biraz kavurup sütünü ekleyelim ve karıştıra karıştıra pişirelim koyulaşan beşamele karabiber ve tuz ilave edip ocağın altını kapatalım. Beşamel sosu yemeğin üzerine eşit bir şekilde yayalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.


Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 diş küçük doğranmış sarımsak
1 adet yeşil biber (küçük doğranmış )
1 adet domates(küçük doğranmış )
2 adet patlıcan (pijama gibi soyulup küp doğranacak )
1 çay bardağı sıvı yağ (patlıcanı kızartmak için )
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
2 subardağı su
1 tutam ince kıyım dereotu taze nane maydanoz

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Tencereye soğanı sarımsağı salçayı koyun iki dk kavurun biberi domatesi de ekleyin tekrar karıştırın suyu ekleyin karıştırın tuzu baharatları serpin bir daha karıştırın kaynayan suya bulguru salalım ocağın altını kısalım suyunu çeken kadar pişmesini bekleyelim doğranmış otları koyup tekrar karıştırın patlıcanları kızgın yağda kızartıp içine katalım demlenmeye bırakalım afiyet olsun.


Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

Orta boy lahananın yarısı
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

Turşu tadında mor lahana salatası tarifini vermek istiyorum çok lezzetli oldu biz çok beğendik. Lahanayı turşu tadında sevenler için çok lezzetli bir tarif.

Lahanayı incecik doğrayın. Sirke ve tuz ile ovun ve yumuşatın. Yağ ve nar ekşisini de katın karıştırın. Maydonozu incecik kıyın. Onu da ekleyip servis edin.

Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

1 demet semizotu
2 adet salatalık
1 adet mısır konservesi
1 diş sarımsak
Bir kase yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

Semizotu güzelce yıkanır. İnce ince doğranır. Üzerine salatalıklar küp küp doğranır. Tuz, mısır, sarımsak ve yoğurt da katılıp karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzerine zeytin yağı gezdirilir.


Basit Ama Gösterişli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

1 paket kemal paşa tatlısı
Üzerindeki tarife göre şeker
1 paket vanilya
Kaymak

Üzeri İçin:

Fıstık tozu

Basit Ama Gösterişli Tatlı Tarifi Yapılışı

Benim her zaman önceliğim basit ama lezzetli mamalar yapmak. Fazla uğraşınca hemen yoruluyorum. Buda çok basit bir o kadar da lezzetli tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim. Zaten herkesin bildiği bir tat.
Paketin üzerindeki tarife göre tatlıyı hazırlayalım. Tatlı pişerken içine ben bir paket vanilya katıyorum daha güzel oluyor. Pişirdikten sonra soğumaya bırakalım. Tatlıları ortadan ikiye bölüp arasına kaymak koyalım. Üzerine fıstık tozu serpelim.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik
Standart Cevap: Ramazan İftar Menüsü
28 Mayıs 2017
2
3. Gün İftar Menüsü 2017

1)Sütlü Domates Çorbası
2)Ramazan Sofralarına Müthiş Parmak Kebabı
3)Pratik Peynirli Çıtır Börek
4)Pratik Ezme Salata
5)Haydari Mezesi
6)Haşhaşlı İrmik Tatlısı (Tam Ölçülü)

Sütlü Domates Çorbası

Malzemeler

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
5 adet domates
Yarım su bardağı süt
Tuz

Hazırlanması

Domates çorbasının yapımı için, Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, un eklenerek biraz kavrulur. Domates salçası ve rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dk kavrulur. 4 su bardağı su eklenerek çırpılır. Tuzu damak tadınıza göre ayarlanır. Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 15dk kısık ateşte pişirilir. Servis yapmadan önce tencereye süt ilave edilerek, karıştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.

Parmak Kebabı

Tarifi İçin Malzemeler

Kıyma malzemesi 250 gram kıyma
2 adet çarliston biber
2 adet kuru soğan
1 adet domates
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ

Kızartma Malzemeleri;

3 adet patlıcan
4 adet patates
5 adet çarliston biber

Süslemek İçin;

Domates

Üzerine Dökmek İçin;

Salçalı su
1 çay kaşığı tuz

Ramazan Sofralarına Müthiş Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı

Öncelikle pişirme kabına kıymayı alalım altını yakıp çiğliği gidene kadar kavuralım. İnce doğradımız soğanı, biberi katalım. Biraz kavuralım domatesini katıp biraz soteledikten sonra altını kapatıp tuzunu pul biberini, karabiberini katalım sonra kızartma malzemelerini parmak şeklinde doğrayalım. Biraz kalın parmak olsun.
Patlıcanı doğradıktan sonra biraz tuz atıp bekletip yıkayalım. Acı suyunu alalım. Ayrı ayrı sebzeleri tavada sıvı yağda birazcık kızartalım. Yuvarlak fırın tepsisine sırasıyla dizelim ortası boş kalsın. Dizme işlemi bitince ortaya kıymalı içi döküp düzeltelim. Domatesle süsleyelim 1 tatlı kaşığı salça ile 1 çay bardağı suyu karıştırıp tepsiye dökelim. 200°de 25, 30 dakika kadar pişirelim. Kesinlikle deneyin harika bir kebap afiyet olsun.


Pratik Peynirli Çıtır Börek


Pratik Peynirli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

1 paket Hazır Baklavalık Yufka
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase peynir – maydanoz karışımı

Pratik Peynirli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

Sos malzemeleri ( maden suyu, tuz, yağ, süt ) bir kapta çırpılır. İç Harcı hazır edilir. Hepsi hazır edilir çünkü Baklavalık Yufka ile hızlı olmak gerekiyor. Siz İsteseniz de istemeseniz de yufkanın yapısı sebebi ile hızlı olmak gerektiği için böreğiniz hemen hazır olacak

2 yufka üst üste birimine serilir ve fırça ile sos her yerine sürülür. İç harç konulup rulo sarılıp tepsiye dizilir. Ben çok kalın olsun istemedim isterseniz 2 yufkadan sonra 1 tane veya 2 tane koyup diğer yufkaların hepsinin arasına sos sürerek 3 veya 4 katlı yapabilirsiniz. İlk kat yufkaya düzgün dursun diye bilerek sostan sürmedim. Hepsi bu şekilde bittikten sonra börek dilimlenir ve kalan sos üzerine eşit şekilde gezdirilir. İsterseniz streç ile sarıp 1 saat dolapta dinlendirilir yada hemen pişirilir.
Pişirmeden üzerine isterseniz 1 yemek kaşığı eritilmiş margarin veya tereyağ sürebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında kızarana kadar pişirilir sıcakken servis edilir

Pratik Ezme Salata

Pratik Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

4 adet domates
2 adet kırmızı biber
4-5 diş sarımsak
Taze nane
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım limonun suyu
Tuz
Pul biber
Karabiber

Üzeri İçin;

Maydanoz

Pratik Ezme Salata Tarifi Yapılışı

Harika bir salata oluyor sulu sulu. Ekmeği bandırıp bandırıp yemek lazım. Yapanlara şimdiden afiyetler olsun. Bütün sebzeleri yıkayıp rondodan geçirelim. Karıştırma kabına alalım ve diğer bütün malzemeleri de katıp karıştıralım. Servis tabağına alalım ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim. Biraz dolapta beklettikten sonra servis edelim. Görüşmek üzere ALLAH’a emanet olalım.

Haydari Mezesi

Haydari Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

5 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı mayonez
8 yemek kaşığı su yoğurdun katılığına göre
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay tuz
İsteğe bağlı süslemek için zeytinyağı, pulbiber

Haydari Mezesi Tarifi Yapılışı

Bütün malzemeleri bir kaba iyice karıştıralım .Tabağa alıp istediğimiz gibi süsleyip servis edelim. Deneyeceklere kolay gelsin.

Haşhaşlı İrmik Tatlısı


Haşhaşlı İrmik Tatlısı (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

3 yumurta
1 su bardagı sıvı yağ
1 su bardagı süt
1 su bardagı toz şeker
1 su bardagı mor haşhaş
1 su bardagı irmik
1 paket kabartma tozu
2 su bardagı un

Şerbeti için:

3 su bardagı su
2 su bardagı toz şeker
Limon suyu

Üzeri:

1 paket krem şanti
1 su bardagı süt

Haşhaşlı İrmik Tatlısı (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

Şerbetini 15 dk kaynatalım ve soğutalım.
Keki için şekeri ve yumurtayı mikserle çırpalım sırasıyla sıvı yağı, sütü ilave edip karıştıralım, en son haşhaşı, irmiği kabartma tozunu ve unu ilave edip iyice karıştırıp yağlanmış borcama dökelim. 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırında çıkan keke soğuk şerbeti dökelim üzerini kapatalım şerbetini çeksin.
Krem şantiyi ve sütü mikserle çırpalım. Soğuyan tatlıya krem şantiyi yayalım. Tatlıyı bir gece dolapta beklettikten sonra keselim. .
Afiyet olsun.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik
Standart Cevap: Ramazan İftar Menüsü
28 Mayıs 2017
3
4. Gün İftar Menüsü 2017

1)Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel)
2)Orman Kebabı Tarifi
3)Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi
4)Domates Soslu Bulgurlu Köfte
5)Piyaz (Yöresel)
6)Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası)

Buğdaylı Ayran Çorbası

Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı buğday
2 kase yoğurt
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Nane
Tuz

Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel) Tarifi Yapılışı

Buğdayı bir gece önceden bir kaba koyup üzerine su ekleyelim ve sabaha kadar bekletelim.

Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp bir tencereye alalım üzerine su ekleyip yumuşayana kadar pişirip süzelim.

Derin bir kabının içine yoğurt ,yumurta, unu ekleyip çırpalım. Çorbayı yapacağımız tencereye yoğurdu 7 bardak suyu ekleyip hiç başından ayrılmadan karıştırarak kaynatalım eğer karıştırmayı bırakırsak çorbamız kesilebilir. Kaynadıktan sonra buğdayı ilave edip karıştırın kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve bir kenarda soğanı çok minik doğrayıp küçük bir tavada sıvı yağ ile kavuralım. Kavrulan soğana tereyağını ilave edip eritelim ve üzerine naneyi ekleyip ocaktan alalım.
Kavurduğumuz harcı çorbamıza ilave edip karıştıralım ocaktan alıp servis edebilirsiniz.

Orman Kebabı

Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

250 gr dana kuşbaşı et
1. 5 su bardağı bezelye
1 adet iri havuç
1 adet iri sulu domates
2 adet biber
2 adet patates
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1. 5-2 su bardağı sıcak su
Karabiber
Tuz

Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

Öncelikle etler tencereye alınır ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Sonra üzerine 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ konulup düdüklü kapatılır ve suyunu çekip yumuşayana kadar kontrollü olarak pişirilir. Etler pişerken patates ve havuç küp küp doğranıp biraz tuz serpilir yağda orta derecede kızartılır. Çok aşırı fazla kızartmayınız ki yemek içinde dağılma yapmasın. Yumuşayıp suyunu çeken et içine yemeklik doğranmış biberler ve minik kıyılmış sarımsaklar eklenir ve kısık ateşte kavrulur. Kullanmak isteyen 1 adet soğan da ekleyip kavurabilir. Salça eklenir karıştırılır. Bezelye eklenir ve bir iki tur çevrilir.
Küp küp doğranmış domates ilave edilip bir iki tur çevrilir. Ben taze bezelye kullandım o sebeple bu aşamalarda ekledim eğer konserve kullanacaksanız bir küçük kavanoz yeterli gelecektir ve Patateslerden sonra en son aşama ekleyin ki zedelenmesin. Kızartılmış patates, havuçlar eklenip karabiber serpilip karıştırılır ve altı kapatılır. Uygun derin bir fırın kabına boşaltılır. Üzerine sıcak su eklenir ve su her yerine ulaşması için fırın kaba sallattırılır. Üzeri folyo ile kapatılıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika o şekilde pişirilir sonra folyosu alınır ve suyunu biraz çekene kadar pişirilir. Direk folyosuz pişirme de yapabilirsiniz.


Beşamel Soslu Fırın Makarna

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Yarım paket fırın makarna
Kaşar rendesi
Peynir
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

Makarna tuzlu suda haşlanırken küçük bir kapta Beşamel sos hazırlanır. Un yağda pembeleşene kadar kavrulur, süt ve tuz eklenerek kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir. Süzülen makarna beşamel sos ve peynir karıştırma kabına alınarak karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına konulup üzerine kaşar rendesi serpilir. 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun

Domates Soslu Bulgurlu Köfte


Domates Soslu Bulgurlu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;


1 çorba kasesi köftelik bulgur
4 yemek kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kuru nane
Kimyon
Tuz

Sosu için;

3 adet rendelenmiş domates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Tuz
Kuru nane
4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
Sarımsaklı yoğurt

Domates Soslu Bulgurlu Köfte Tarifi Yapılışı

Bulguru yoğurma kabına alalım. Üzerine bir kase kaynar su gezdirelim. Ağzını kapatıp 1 saat kadar şişmesini bekleyelim. Köfte malzemelerini içine katıp su yardımı ile yoğuralım. Misket büyüklüğünde köfteler yapıp kaynayan tuzlu suda 15-20 dakika kadar haşlayalım. Sosu için domatesi yağda kavuralım. Salça, baharatlar ve dövülmüş sarımsağıda katıp suyunu çekinceye kadar pişirelim. Suyunu süzdüğümüz köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim. Üzerine de hazırladığımız sosu gezdirelim ve servise hazır hale getirelim. Afiyetler olsun.

Piyaz


Piyaz (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet orta boy soğan
1 adet domates
8-9 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
Tuz

Sos için:

4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı limon suyu

Piyaz (Yöresel) Tarifi Yapılışı

Piyaz, köfte ve et yemeklerimizin eşlikçisi. Çukurova’da genelde et yemeklerinin yanına patlıcanlı ve yoğurtlu salatalar, ince ezme domatesli lezzetler,soğan ,çoban veya yeşil salatalar sunulur.Bakliyat salataları ve mezeleri çok alışa gelmiş değiller bu yörede.Humus hariç …. Soframda ızgara köfte veya cızbız köfte sunuyorsam, özellikle yanında piyazı tercih ederim. Sumak yaşadığım yörede bolca kullanılan bir baharat.Tarifimde ekşi tadı dengelemek için kullanılıyor,sirke ise olmazsa olmaz…. Bugün ızgara köftemizin yanında yer alan şekliyle “Çukurova’lı Piyaz” ın yapılışı: Fasulyeleriniz bildiğiniz yöntemle haşlayın,yumuşak,azıcık çatlamış ve ağızda dağılır halde olsun.Soğanı ince halkalayın,maydanozu kıyın.Kabuğunu soyduğunuz domatesi küp doğrayın. Fasulyeleri, kuru soğan, maydanoz ve domatesi derince bir kaba alın. Sumağınızı ekleyin.Tuzunu ayarlayın.Servise yakın sos malzemenizi de ekleyip,iyice karıştırın. Afiyet olsun.

Büzme Baklava

Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Tarifi İçin Malzemeler

Yarım paket baklavalık yufka
1. 5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
50 gr tereyağı

Şerbeti için:

3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Tarifi Yapılışı


Öncelikle şerbeti hazırlayalım ki soğuması lazım. Su ve şeker tencereye alınır 15 dk kaynatılır. Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu eklenip 5 dk daha kaynatılır, başka bir kaba alınıp soğumaya bırakılır.

Baklavalık yufkalar uzunlamasına üç parçaya kesilir. Kesilen dilimler üst üste koyulur ve üzerine kurumaması için nemli bez örtülür. Yufkalardan iki tanesi üst üste koyulur. Üzerine ceviz serpilir. Kısa kenarından tutularak ileriye doğru büzdürülür. Önce sağ ve sol tarafı, daha sonra aşağısı ve yukarısı içe katlanır. Ters çevrilerek tepsiye dizilir. Tepsi dolana kadar aynı işlem uygulanır. Son olarak üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan tatlı 2-3 dk dinlendirilir. Sıcak baklavalara soğumuş olan şerbet dökülür. 15 dk Şerbetinin çekmesi beklenir süslenip servise hazır, afiyet olsun🤗🙆🏻😙

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj