Ramazan İftar Menüsü
2. Gün İftar Menüsü 2017
Ramazan Ayı’nın 2.gün iftar menüsü.
Bu sene de forumunuz özel iftar menüsü sizlerle paylaşacağım her güne özel iftar menüleri ile sizinleyim
Bugün iftarda ne yapsam diye düşünenler için fikir alabileceğinizi düşündüm çorba, ana yemek, pilav, salata ve tatlı tariflerinden iftar menüleri sunacağım.
Herkese hayırlı ramazanlar dileriz
1) Hanım Ağa Çorbası
2) Garnitürlü Beşamel Soslu Tavuk Sote
3)Patlıcanlı Bulgur Pilavı
4)Turşu Tadında Mor Lahana Salatası
5)Semizotu Salatası Tarifi
6)Basit Ama Gösterişli Tatlı
Hanım Ağa Çorbası Tarifi
Hanım Ağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
1 çay kaşığı çeşni veya 1 adet knorr
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
Yarım çay bardağı tel şehriye
Üzerine;
2-3 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı nane
Hanım Ağa Çorbası Tarifi Yapılışı
Vitamin ve Protein deposu çok lezzetli muhteşem bir çorba
1 adet soğan ince rendelenir. Tencereye sıvı yağ konulup soğan kısık ateşte yumuşayana kadar kavrulur. Salça eklenip bir iki tur çevrilip suyu eklenir. İsteğe bağlı toz çeşni yada 1 adet knorr atılır. Eğer koymak istemezseniz ( ben koymadım) 1 dolu çay kaşığı tuz atılır.
Kaynamadan ısınmaya başlayınca erişte ve şehriye eklenir kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohut eklenir. 3-4 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra haşlanmış mercimek ilave edilir ve 3-4 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Maydanoz ince ince kıyılıp eklenir ve karıştırılıp kapağı kapatılır. 5 dakika sonra tereyağ kızdırılıp nane yakılır ve çorbaya ilave edip karıştırılır kapağı kapatılır. Dinlendikçe biraz daha şişecek kıvamı da tastamam olacaktır.
Garnitürlü Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
500 gr tavuk göğsü
1 kuru soğan
2 sivri biber
1 kırmızı biber
1 çay bardağı bezelye
2 patates
2 havuç
Karabiber
Pul biber
Kekik
Sıvıyağ
Tuz
Beşamel sos:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri:
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Garnitürlü Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
Tavuğu yıkayıp keselim.Tavaya sıvı yağ koyup tavuk göğsünü içine koyup suyunu çekinceye kadar pişirelim. Yemeklik doğranmış kuru soğan, sivri biber ve kırmızı biberi de ekleyip kızartalım .Ocağın altını kapatalım. Patatesi, havucu ve bezelyeyi haşlayalım( ben kendim hazırladım siz isterseniz hazır garnitür kullanabilirsiniz). Suyunu süzüp tavuğa ekleyelim .Biraz daha ocağın üzerinde kızartalım baharatlarını ve tuzunu ilave edip ocağın altını kapatalım. Yağlanmış fırın kabına yayalım. Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekleyelim biraz kavurup sütünü ekleyelim ve karıştıra karıştıra pişirelim koyulaşan beşamele karabiber ve tuz ilave edip ocağın altını kapatalım. Beşamel sosu yemeğin üzerine eşit bir şekilde yayalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 diş küçük doğranmış sarımsak
1 adet yeşil biber (küçük doğranmış )
1 adet domates(küçük doğranmış )
2 adet patlıcan (pijama gibi soyulup küp doğranacak )
1 çay bardağı sıvı yağ (patlıcanı kızartmak için )
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
2 subardağı su
1 tutam ince kıyım dereotu taze nane maydanoz
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Tencereye soğanı sarımsağı salçayı koyun iki dk kavurun biberi domatesi de ekleyin tekrar karıştırın suyu ekleyin karıştırın tuzu baharatları serpin bir daha karıştırın kaynayan suya bulguru salalım ocağın altını kısalım suyunu çeken kadar pişmesini bekleyelim doğranmış otları koyup tekrar karıştırın patlıcanları kızgın yağda kızartıp içine katalım demlenmeye bırakalım afiyet olsun.
Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler
Orta boy lahananın yarısı
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı
Turşu tadında mor lahana salatası tarifini vermek istiyorum çok lezzetli oldu biz çok beğendik. Lahanayı turşu tadında sevenler için çok lezzetli bir tarif.
Lahanayı incecik doğrayın. Sirke ve tuz ile ovun ve yumuşatın. Yağ ve nar ekşisini de katın karıştırın. Maydonozu incecik kıyın. Onu da ekleyip servis edin.
Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
1 demet semizotu
2 adet salatalık
1 adet mısır konservesi
1 diş sarımsak
Bir kase yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı
Semizotu güzelce yıkanır. İnce ince doğranır. Üzerine salatalıklar küp küp doğranır. Tuz, mısır, sarımsak ve yoğurt da katılıp karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzerine zeytin yağı gezdirilir.
Basit Ama Gösterişli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket kemal paşa tatlısı
Üzerindeki tarife göre şeker
1 paket vanilya
Kaymak
Üzeri İçin:
Fıstık tozu
Basit Ama Gösterişli Tatlı Tarifi Yapılışı
Benim her zaman önceliğim basit ama lezzetli mamalar yapmak. Fazla uğraşınca hemen yoruluyorum. Buda çok basit bir o kadar da lezzetli tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim. Zaten herkesin bildiği bir tat.
Paketin üzerindeki tarife göre tatlıyı hazırlayalım. Tatlı pişerken içine ben bir paket vanilya katıyorum daha güzel oluyor. Pişirdikten sonra soğumaya bırakalım. Tatlıları ortadan ikiye bölüp arasına kaymak koyalım. Üzerine fıstık tozu serpelim.
Penia
Şimdi Daha Deliyim
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Ramazan İftar Menüsü
28 Mayıs 2017
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.