Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree48Beğeniler
  • Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan
  • 1
  • 2
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu

Yni İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri

07 Haziran 2016
1

İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri

Tavuk dünyada en çok sevilen yemektir desem yalan söylemiş olmam sanırım.
Tüm kültürlerde ve genelde tüm mutfaklarda kendine en çok gösteren lezzettir tavuk.
Birbirinden çeşitli tavuk yemekleri yapılır.
Hem lezzetlidir, hem sağlıklıdır, hem de ekonomik.
Ramazan sofralarınız için sizlere özel seçtiğim tavuk tariflerini sizlerle paylaşacağım.
Şimdiden afiyet olsun.


Hünkar Beğendi.



Malzemeler:
-2 adet fileto tavuk göğsü
-10 adet cherry domates
-4 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber
-1/2 çay kaşığı acı kırmızı pul biber
-1/2 çay kaşığı kekik 1/2 çay kaşığı nane
-1/4 çay kaşığı kimyon

Beğendisi için:
-6 adet patlıcan
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1,5 yemek kaşığı un
-1/2 su bardağı süt
-1/4 adet taze sıkılmış limon suyu
-1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber

Pişirme Süresi:

Fırınladığınız patlıcanlara bıçak yardımı ile kesik açarsanız kabaran kabukların patlamamasını ve içlerinin daha iyi pişmesini sağlarsınız.

Tarif:
-Fileto tavuk göğüslerini küp şeklinde kesin. Tuz, karabiber, acı kırmızı pul biber ve kimyon ilavesiyle harmanlayın.
-Üzerine küçük kesikler açtığınız patlıcanları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
-Fırında közlenen patlıcanları kesme tahtası üzerine alın. Kabuklarını dikkatlice soyun. -Bıçak yardımıyla küçük küplere bölüp saldığı suyu süzdürün.
-Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Küp şeklinde kesilmiş tavukları 3-4 dakika kadar soteleyip biber salçasını ekleyin.
-Kabuğunu soyduktan sonra minik parçalar halinde kesilmiş sarımsakları katın.
-Yıkayıp dört eşit parçaya böldüğünüz cherry domatesleri ekleyip kekik ve nane ekledikten sonra 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
-Beğendiyi hazırlamak için; derin bir tencereye aldığınız tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Eriyen tereyağına unu ekleyip hızlıca kavurun. Ardından doğranmış patlıcanları ekleyip sürekli karıştırın. Ocağın altını kısın.
-Karıştırmakta olduğunuz patlıcanlara sütü ekleyin. Taze sıkılmış limon suyunun ardından tuz ve karabiberi katıp karıştırmaya devam edin.
-Son olarak rendelenmiş kaşarı peynirini ekleyin. Peynir eriyince ocağın altını kapatın.
-Tabağınıza öncelikle patlıcan beğendiyi alın. Baharatlarla marine edildikten sonra sotelenmiş tavukları ekleyip sıcak bir şekilde közlenmiş yeşil biber eşliğinde servis edin.

Religious, Angel, Cookie ve 2 kişi daha, bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
07 Haziran 2016
2


Tavuk sarma


Tavuk sarmayı; karışık sebze, ıspanak gibi farklı iç harçlarıyla pek çok şekilde hazırlamak mümkündür.
Tavuk sarmaları daha çıtır olması için öncelikle çırpılmış yumurtaya sonrasında galeta ununa batırıyoruz.
Hazırlanılan mantarlı iç harcı ve kaşar peyniri dilimlerini yerleştirdikten sonra tavukları rulo şeklinde sarıyoruz.



Malzemeler
-250 gram tavuk göğsü (inceltilmiş dört parça)
-100 gram galeta unu
-1 adet yumurta
-10 adet mantar
-1 diş sarımsak
-1 adet közlenmiş kırmızı biber
-1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı tereyağı 4 dilim kaşar peyniri
-1/4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
-1/2 çay kaşığı tuz
-1/4 çay kaşığı karabiber

Sos İçin:
-2 yemek kaşığı domates salçası
-75 ml. krema

Pişirme Süresi:
-Tavukları inceltip alırsanız ya da siz evde döverseniz sarması daha kolay olur.
Kattığı mayhoş tat nedeniyle kırmızı biber konservesi kullanabilir ya da ızgarada közlediğiniz kırmızı biberleri kullanabilirsiniz.

Yapılışı:
-Kemiksiz fileto tavuk göğsünü dört eşit parçaya böldükten sonra her bir parçayı et döveceği yardımıyla inceltin.
-Yumurtayı geniş bir kasede çırpın. Galeta ununu düz bir tabağa alın. Öncelikle çırpılmış yumurtaya sonrasında galeta ununa batırdığınız tavuk parçalarını bir kenarda bekletin.
-Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları dört eşit parçaya bölün. Sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Közlenmiş kırmızı biberi, küçük küpler halinde kesin.
-Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Tavaya aldığınız mantarları, yüksek ateşte soteleyin.
-Lezzet vermesi adına doğranmış sarımsakları ekleyin ve zeytinyağında mantarları soteleme işlemini sürdürün.
-Son olarak; tuz, karabiber ve minik küpler halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ekleyin.
-Galeta ununa buladığınız fileto tavukların içine mantarlı harcı ekleyin. Bir dilim kaşar peyniri yerleştirdiğiniz tavukları rulo şeklinde sarın.
-Üzerlerine birer adet kürdan batırıp rulo şeklinde kalmalarını sağlayın.
-Çok az miktarda ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın. Hazırladığınız tavuk sarmaları yüksek ateşte, aralarda ters yüz ederek kızartın.
-Sos tenceresine domates salçası ve kremayı alın. 3-4 dakika pişirip, kıvamlı bir sos elde ettiğinizde ocaktan alın.
-Hazırladığınız sosu tabağa alın. Kızarttığınız tavukların kürdanlarını çıkarıp iki eşit parçaya bölün. Sosun üzerine yerleştirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden iftar sofrasında sizi bekleyenlerle paylaşın.
Religious, Angel, Cookie ve 1 kişi daha, bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
07 Haziran 2016
3


Çerkez Tavuğu


Halk arasında yaygın kullanımı bu şekilde olduğu için "çerkez tavuğu" olarak akıllara kazınan mezenin orijinal yazılışı aslında "çerkes tavuğu". Uzun yıllardır yapılan geleneksel lezzetin orijinalinde cevizin yağı tunç havanlarda uzun süre dövülerek çıkartılıyor. Ceviz içi ve kurutulmuş kırmızı biberlerle karıştırıldıktan sonra ditilmiş ve macun kıvamına gelen tavukların üzerine gezdiriliyor.

Ditilmiş tavuk etleriyle harmanlanacak acuka ilavesiyle havanda dövülen ceviz içlerine ek olarak, "abısta" denilen mısır unlu pelte karışımıyla servis edilen abaza usulü çerkes tavuğu tariflerinin yanında yapılışı oldukça pratik olan "kolay çerkez tavuğu" hazırlıyoruz
.



Malzemeler:
-1 adet bütün tavuk
-1 adet orta boy kuru soğan
-1 yemek kaşığı limon suyu
-1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
- 5 su bardağı su

Cevizli harcı için:
-300 gram ceviz
-3 diş sarımsak
-4 dilim bayat ekmek içi
-1,5 su bardağı tavuk suyu
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 tatlı kaşığı toz kişniş

Arzuya göre:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


Yapılışı:
-Temizledikten sonra bol suda yıkadığınız tavuğu, derin bir tencereye yerleştirin. İçme suyu, orta boy kuru soğan, limon suyu ve tane karabiber ekledikten sonra orta ateşte pişirin.
-Pişirme işlemi esnasında yüzeye çıkan köpükleri berrak bir tavuk suyu elde etmek için bir kevgir yardımıyla alın.
-Yumuşayana kadar haşladığınız bütün tavuğu geniş bir tabağa alın. Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde ditin. Arzuya göre macun kıvamına gelmesi için mutfak robotundan geçirin.
-Cevizli harcı için; incecik kıydığınız sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün. Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün.
-Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşattıktan sonra cevizli karışıma katın. Toz kişnişi ekleyin, tüm malzemeyi koyu bir boza haline gelene kadar karıştırın.
-Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle harmanladığınız cevizli karışımı servis tabağına alın.
-Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız zeytinyağına toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin.
Religious, Angel, Cookie ve 2 kişi daha, bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
07 Haziran 2016
4


Olmazsa olmaz, Tavuk şiş.

Acılı, acısız, terbiyeli, sebzeli ya da sade olarak pek çok şekilde ve farklı pişirme yöntemleriyle hazırlanabilecek tavuk şiş tarifini farklı bir marinasyon karışımıyla hazırlıyor, arpacık soğan ve kırmızı biber parçalarından yardım alıyoruz.
Kemiksiz ve yağsız fileto tavuk göğüslerinden hazırlanan tavuk şişler diyet listelerine de uygun.


Malzemeler:
-800 gram fileto tavuk göğsü
-4 adet arpacık soğan
-1 adet orta boy kırmızı biber

Marinasyonu için:
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-1 adet limon suyu
-1 yemek kaşığı yoğurt
-1/4 çay kaşığı toz kişniş
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
-1 adet defne yaprağı

Servisi için:

-1/4 demet dereotu

Pişirme Süresi:
Arzuya göre marinasyon karışımına 1 tatlı kaşığı kadar hardal ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:
-Kemiksiz olarak satın aldığınız fileto tavuk göğsünü tavuk şiş hazırlamak için iri küpler halinde kesin.
-Kabuğunun kolayca soyulabilmesi sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğanları halka halka dilimleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi küçük parçalar halinde kesin.
-Tavuk şişin marinasyon karışımı için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, yoğurt, toz kişniş, taze çekilmiş tane karabiber ve defne yaprağını tavuk etleriyle birlikte derin bir kapta harmanlayın.
-En az 20 dakika marinasyon karışımında beklettiğiniz tavuk parçalarını, bir tavuk, bir arpacık soğan dilimi, bir kırmızı biber parçası olmak üzere tahta şişlere dizin.
-Baharatlar ve zeytinyağıyla çeşnilenen tavuk şişleri, önceden kızdırdığınız ızgara ya da ızgara izli yağsız tavada yüksek ateşte, aralarda ters çevirerek kızartın.
-Bütün olarak ya da servis tabağına tahta şişlerinden sıyırdığınız tavuk etlerini sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Religious, Angel, Cookie ve 1 kişi daha, bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
07 Haziran 2016
5


Kremalı mantarlı tavuk.
Kuşbaşı şeklinde doğranmış fileto tavuk etleri ile sotelenen kestane mantarları, kremalı sosunda piştikten sonra sıcak sıcak servis ediliyor.

Zerdeçal gibi arzu ettiğiniz ve tavuğa yakışan baharatları sakınmadan kullanabilir, tarifi daha renkli hale getirebilirsiniz.

Malzemeler:
-600 gram fileto tavuk göğsü
-200 gram kestane mantarı
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 adet küçük boy kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı un
-1/2 su bardağı sıcak tavuk suyu
-1 su bardağı krema
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
-1/4 çay kaşığı zerdeçal

Püf Noktası:
Tavuk ve mantarları soteleme işlemini mümkünse geniş bir döküm tavada ve yüksek ateşte gerçekleştirin. Böylelikle su salmadan, lezzet ve besin değerlerini kaybetmeden pişeceklerdir.

Pişirme Süresi:
Sosta, sıcak tavuk suyu yerine beyaz şarap kullanmayı tercih edebilir, şarabı çektirdikten sonra krema katabilirsiniz.

Yapılışı:
-Kremalı mantarlı tavuk için; küçük boy kuru soğanı ince piyazlık şeklinde doğrayın. Sarımsakları küçük küpler halinde kesin.
-Üzerlerini nemli bir kağıt havlu ya da bez ile temizlediğiniz kestane mantarlarını ince ince doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra kuruladığınız fileto tavuk göğüslerini küp şeklinde kesin.
-Tereyağını geniş bir tavada eritin. İnce piyazlık doğradığınız kuru soğanı, sarımsaklarla birlikte aroması çıkana kadar soteleyin.

-Küp şeklinde kestiğiniz fileto tavuk göğüslerini soğanlarla birlikte yüksek ateşte, renk alana kadar sotelemeye devam edin.
-İnce ince dilimlenmiş kestane mantarlarını katıp, soteleme işlemini sürdürün. Sosun bir parça daha koyu olması için unu katıp, karıştırın.
-Dilimlenmiş mantar ve kuşbaşı tavuklar renk aldığında sırasıyla; sıcak tavuk suyu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve zerdeçalı katın. Unun koyu bir renk almaması için tüm malzemeyi aralarda karıştırın.
-Son olarak; kremayı katıp, kısık ateşte 5 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz yemeği sıcak olarak servis edin. Bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Religious, Angel, Cookie ve 1 kişi daha, bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
07 Haziran 2016
6


Tavuk Köftesi
Dana-kuzu karışık kıyma yerine tavuk göğüs etinden elde edeceğiniz yağsız tavuk kıyması ile hazırlayabileceğiniz baharatlı köfteler oldukça lezzetli.
Yanına da bol yeşillikli bir salata. Şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler:
-600 gram kemiksiz fileto tavuk göğsü
-1 adet büyük boy kuru soğan
-4 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)
-1 adet yumurta
-1/4 demet nane
-1/4 demet maydanoz
-1/2 tatlı kaşığı kimyon
-1 tatlı kaşığı kekik
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı karabiber

Köfteleri hazırlamak için:
-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pişirme Önerisi:
-Yağlı kağıt üzerinde fırında da pişirebilirsiniz.

Yapılışı:
1.Kemiksiz fileto tavuk göğüs etini küçük parçalar halinde doğradıktan sonra bir mutfak robotunda kıyma haline getirin. Arzuya göre keskin bıçaklar ya da zırh yardımıyla satır kıyması haline getirin.
2.Hazır durumda olan kıyma harcını derin bir karıştırma kabına alın. Yumurta, galeta unu, kimyon, kekik, tuz ve karabiberi köfte harcına katın.
3.Kuru soğanı iri parçalar halinde kesin. Nane, maydanoz ve kişnişi iri parçalar halinde doğradıktan sonra tüm doğranmış malzemeleri mutfak robotunda çektikten sonra karıştırma kabına alın.
4.Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle şekil verdikten sonra yassı şeklini verin. Vaktiniz var ise bu aşamada hazırladığınız köfteleri buzdolabında 20 dakika kadar bekletin.
5.Döküm ya da yağsız tavayı yüksek ateşte kızdırın. Hazırladığınız köfteleri arkalı önlü ters çevirip, renk alana kadar kızartın. Arzu ettiğiniz garnitürler eşliğinde sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşı
Religious, Angel, Cookie ve 2 kişi daha, bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
04 Mart 2015
Bulunduğu yer
İstanbul
Mesajlar
7.321
Seslenildi
530 Mesaj
Etiketlendi
309 Konu
Ruh Hali
Melekgibi
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
07 Haziran 2016
7
Her aksam iftara tarifler takipteyim damla cim cokta guzel gorunuyor tesekkurler 🎋🌸🏵😘💝💕
Damla bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Religious - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
18 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ay
Mesajlar
1.490
Seslenildi
161 Mesaj
Etiketlendi
245 Konu
Ruh Hali
Sersem
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
07 Haziran 2016
8
Ellerinize sağlık.
Damla bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Narsist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
17 Haziran 2015
Bulunduğu yer
ω
Mesajlar
1.134
Seslenildi
82 Mesaj
Etiketlendi
135 Konu
Ruh Hali
Yalniz
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
07 Haziran 2016
9
Damla Nickli Üyeden Alıntı


Çerkez Tavuğu

Halk arasında yaygın kullanımı bu şekilde olduğu için "çerkez tavuğu" olarak akıllara kazınan mezenin orijinal yazılışı aslında "çerkes tavuğu". Uzun yıllardır yapılan geleneksel lezzetin orijinalinde cevizin yağı tunç havanlarda uzun süre dövülerek çıkartılıyor. Ceviz içi ve kurutulmuş kırmızı biberlerle karıştırıldıktan sonra ditilmiş ve macun kıvamına gelen tavukların üzerine gezdiriliyor.

Ditilmiş tavuk etleriyle harmanlanacak acuka ilavesiyle havanda dövülen ceviz içlerine ek olarak, "abısta" denilen mısır unlu pelte karışımıyla servis edilen abaza usulü çerkes tavuğu tariflerinin yanında yapılışı oldukça pratik olan "kolay çerkez tavuğu" hazırlıyoruz
.


Malzemeler:
-1 adet bütün tavuk
-1 adet orta boy kuru soğan
-1 yemek kaşığı limon suyu
-1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
- 5 su bardağı su

Cevizli harcı için:
-300 gram ceviz
-3 diş sarımsak
-4 dilim bayat ekmek içi
-1,5 su bardağı tavuk suyu
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 tatlı kaşığı toz kişniş

Arzuya göre:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


Yapılışı:
-Temizledikten sonra bol suda yıkadığınız tavuğu, derin bir tencereye yerleştirin. İçme suyu, orta boy kuru soğan, limon suyu ve tane karabiber ekledikten sonra orta ateşte pişirin.
-Pişirme işlemi esnasında yüzeye çıkan köpükleri berrak bir tavuk suyu elde etmek için bir kevgir yardımıyla alın.
-Yumuşayana kadar haşladığınız bütün tavuğu geniş bir tabağa alın. Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde ditin. Arzuya göre macun kıvamına gelmesi için mutfak robotundan geçirin.
-Cevizli harcı için; incecik kıydığınız sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün. Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün.
-Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşattıktan sonra cevizli karışıma katın. Toz kişnişi ekleyin, tüm malzemeyi koyu bir boza haline gelene kadar karıştırın.
-Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle harmanladığınız cevizli karışımı servis tabağına alın.
-Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız zeytinyağına toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin.
Buna kimse hayır demez sanırım
Damla bunu beğendi.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Başkalarının iyiliğine çalışmak ,kendi mutluluğunu sigorta etmektir.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
11 Haziran 2016
10


Fırında Patatesli Tavuk
Fırında patatesli tavuk; patates ile zenginleşen, oldukça doyurucu, beş dakikada hazırlanabilen, lezzetli, ekonomik ve pratik bir tarif.

Malzemeler:
-1 adet bütün tavuk
-4 adet orta boy patates
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 adet limon suyu
-2 dal biberiye
-1 yemek kaşığı kekik
-1 çay kaşığı tuz

Pişirme Süresi:
-Pişirme poşeti kullanabilir, tavuğu porsiyonladıktan sonra da pişirebilirsiniz.
-Lezzet vermesi için; bütün olarak arpacık soğan kullanabilirsiniz.

Yapılışı:
-Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kekiği küçük bir kapta karıştırın.
-Bütün tavuğu hazırladığınız sos ile ovun. Lezzet vermesi için; 1 dal biberiyeyi tavuğun içine koyduktan sonra fırın tepsisinin orta kısmına yerleştirin.
-Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, iri küpler halinde kesin. Kalan biberiye ile harmanladıktan sonra fırın tepsisine, tavuğun yan kısımlarına dizin.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika, tavuk nar gibi kızarana kadar pişirin.
-Porsiyonladıktan sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Cookie, Penia ve Narsist bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
  • Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan
  • 1
  • 2
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
-
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj