İhya: Rızık ve berekete, üzüntü ve kederi gidermeye, dost ve arkadaş, ilim ve ibadetin zorluklarına severek katlanmaya; Sirke yapmak, bir şeyin sebebini araştırmak için sıkıntıya katlanmaya, Sirkeyi ekmekle yemek takvaya, berekete, uzun ömre ve mala, Tiksinti verecek kadar sirke içmek aile içi huzursuzluğa, Sirke ve onun küçük çanağı zararlı hizmetçiye delalet eder.

Diyanet: Bir kimsenin rüyasında sirke içtiğini veya salataya döktüğünü görmesi; o kimsenin kısmetinin açık olduğuna işaret şeklinde yorumlanır. Bekâr bir kimsenin rüyasında çarşıdan sirke satın aldığını görmesi; o kimsenin evleneceğine, eğer evli ise bir çocuğunun olacağına delalet eder.

Nablusi: Rüyada sirke, onu ekmek ile yiyen kimse için takva, bereket, uzun ömür ve az oyunla beraber bir maldır.
Sirkenin tortusu, menfaati az itibarsız cüz'i bir maldır.
Sirke ve onun küçük çanağı, zararlı bir cariyedir.
Rüyada sirke içtiğini görmek, ailesiyle düşmanlıkta bulunmasına delalet eder. Bu tabir, içilen sirkenin ağızda tutukluk meydana getirmesinden dolayıdır. Ağız ise dost evidir.
Hapsedilmiş kimsenin rüyada sirke içmesi, hapislikten halas olmasına delalet eder. Bazıları da, saf sirke, rızık ve berekete delildir. Sirke yapmak, bir şeyin sebebini araştırmak için şiddet ve meşakkat çekmeye delalet eder, dediler.
Sirke bazan da hanım ve ana hakkında yahut işte bozukluğun meydana gelmesine delalet eder. Bazan da, korkudan emin olmaya, eza ve cefaya ve düşmanı defetmeye delalet eder. Bazan, ilim, ibadet ve onların zahmetini çekmeye, bazan da, dost ve arkadaşa delalet eder.