Potasyum minerali vücuttaki diğer fonksiyonlarının yanı sıra saç uzamasında da etkilidir. Potasyum eksikliğinin direk saç dökülmesi gibi bir belirtisi olmamakla birlikte vucutta önemli sorunlara yol açarak genel sağlığın ve dolayısıyla saç sağılının bozulmasına yol açabilir.
Potasyumun Fonksiyonu

Saç foliküllerinde bulunan hücrelerde dahil olmak üzere vücudumuzdaki tüm hücrelerin işlevini yerine getirebilmesi için potasyum gerekir. Ayrıca, doku ve organlar potasyuma ihtiyaç duyar. Elektrolit görevi gören potasyum, sodyum ve kalsiyumla birlikte tüm vücutta elektrik taşınmasına yardımcı olur. Saç sağlığına dolaylı etkilerinden biri de, gıdalar yoluyla alınan karbonhidratın işlenmesi ve organlar, dokular ve saç folüküllerinde bulunan hücrelerin yapısının geliştirilmesidir.
Potasyum Eksikliği Belirtileri

Potasyum eksikliği nedeniyle saçlarınızın dökülme ihtimali düşük. Daha sık görülen belirtiler arasında kalp ritminde düzensizlik, uykusuzluk, kronik yorgunluk, kasılmalar ve kabızlık sayılabilir. Eğer kan ölçümünde yeterli miktarda potasyum bulunamadıysa buna hipokalemi adı verilir. Gün içinde tükettiğimiz pek çok gıda potasyum içerdiğinden eksikliği altta yatan başka bir hastalığa işaret ediyor olabilir. Doğru teşhis için doktora görünmelisiniz.


Alınması Gereken Potasyum Miktarı

Yetişkinler için günlük alınması tavsiye edilen potasyum miktarı 2,000 mg’dır. Potasyum kaynağı olan muz, kavun, domates, somon, tavuk, balık, narenciye suları, kuru fasulye ve patates yemeniz bu oranı karşılamak için yeterli olacaktır. Hipokalemi nedeniyle potasyum değerini istenilen aralığa çekemiyorsanız doktorunuza danışarak potasyum içeren multivitamin desteği alabilirsiniz.