Sarımsakla saç bakımı özellikle son yıllarda, sarımsaklı şampuanların ve saç bakım ürünlerinin piyasaya çıkmasıyla birlikte popülerlik kazandı. Aslında sarımsakla saç bakımı yeni bir şey değil ve yüzyıllardır farklı toplumlarda saç sağlığını geliştirmek, dökülmeyi engellemek ve saçları daha hızlı uzatmak için kullanılıyor. Sarımsaklı kozmetik ürünler bir alternatif, ancak daha hesaplı ve etkili bir çözüm için sarımsakla saç bakımını kendiniz yapabilirsiniz.
Sarımsağın Saçın Uzamasına Etkisi

Sarımsak saç uzatmasında ve seyrelen saçların güçlenmesinde etkili sülfür bakımından zengin. Sülfürün özellikle kelleşen bölgelerde yeniden saç oluşumunu desteklediği yönünde – sayıları yeterli olmamakla birlikte – bilimsel çalışmalar da bulunuyor. Saç tellerini oluşturan keratin ve proteini oluşumunu destekleyen sülfür aynı zamanda cilt, tırnak ve sinir sistemi sağlığı açısından da oldukça önemli.
Sarımsakta bulunan diğer bir önemli mineral ise selenyum. Selenyum, E vitamini ile birlikte çalışarak saçların daha sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor. E vitamini hücre yapısına zarar veren serbest radikallere kaşı vücudu güçlendiriyor. E vitamini eksikliği saçların dökülmesinde önemli bir role sahip.
Sarımsakta Bulunan Vitamin ve Mineraller

Saç sağlığı açısından önemli C, B-6 ve B-1 vitaminleri bakımından zengin olan sarımsak, ayrıca saç yapısının önemli bir parçası olan kalsiyum açısından da iyi bir kaynak. C vitamini kolajen üretimini arttırarak saçları kırılmalara karşı koruyor. B-1 vitamini ise kan dolaşımını düzenleyerek saç köklerinin daha fazla oksijen almasını sağlıyor. Sarımsakta bulunan ve saçların daha parlak, sağlıklı görünmesine yardımcı olan diğer mineraller ise demir ve manganez.
Sarımsağın Saça Uygulanması

Sarımsakla saç bakımı çok kolay ve ihtiyacınız olan tek malzeme bir kaç diş sarımsak. Sarımsakların kabuğunu soyduktan sonra ince dilimler halinde keserek saç derinize sürebilirsiniz. 5-10 dakika bekledikten sonra şampuanlayıp iyice durulayın. Bu işlemi sarımsakları havanda dövdükten sonra seyrelen bölgeler başta olmak üzere tüm saç derinize parmak uçlarınızla yedirerek de yapabilirsiniz.